Monika Vengrínová Rôzne

Zdevastované ihriská v Poprade dostanú nový vzhľad: Komplexná revitalizácia!

Dve plochy zdevastovaných existujúcich detských ihrísk na Tomášikovej ulici v Poprade sa mesto rozhodlo komplexne zrevitalizovať. Plochu rozdelí na dve časti a pokryje celú vekovú kategóriu detí, mládež a využívať ho budú môcť i dospelí.

Ilustračný obrázok k článku Zdevastované ihriská v Poprade dostanú nový vzhľad: Komplexná revitalizácia!
Zdroj: TASR

Detské ihrisko je určené deťom od štyroch do desiatich rokov, čomu je prispôsobený výber herných prvkov, členenie priestoru, kde je situovaná plocha aj pre oddych rodičovského dozoru. Súčasťou tohto ihriska je aj štvor dráha určená pre detské súťaže, ako napr. skákanie vo vreci, preteky na kolobežkách a pod.

Multifunkčné ihrisko je rozdelené na dve časti, pričom prvú časť tvorí oplotené multifunkčné ihrisko s tartanovým povrchom a s vyznačenými plochami pre street basketbal, volejbal a minifutbal. Súčasťou ihriska bude aj malé hľadisko so sedačkami. Druhá časť je otvorené fitness, kde budú osadené posilňovacie prvky a dva priestorové prvky určené pre šplhanie, nácvik koordinácie pohybov, lezenie a posilňovanie. Celá táto samostatne oplotená časť je určená pre vekovú kategóriu detí a dospievajúcej mládeže od 12 do 18 rokov, ale môže byť využívaná aj dospelými s hmotnostným obmedzením stanoveným limitom prvkov.

Súčasťou riešenia oboch ihrísk je aj doplnenie a rekultivácia existujúcej zelene, mobiliár, čiže lavičky, odpadkové koše, ďalej úprava pôvodných a vyšliapaných chodníkov na vyčlenených plochách a kamerový systém. Revitalizácia v hodnote 263 969 eur by mala byť hotová do konca augusta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM