Martin Sýkora Rôzne

Železnica a polícia spolu: Záver decembra v znamení pozornosti na priecestiach

Železnice Slovenskej republiky v spolupráci s Prezídiom Policajného zboru pripravili na posledný novembrový deň preventívno-bezpečnostnú akciu pod názvom ,,Stihnem - Nestihnem“.

Ilustračný obrázok k článku Železnica a polícia spolu: Záver decembra v znamení pozornosti na priecestiach
Zdroj: TASR

Akcia Stihnem – Nestihnem bude zameraná na nelegálne prechody cez železničnú trať, kadiaľ si občania všetkých vekových kategórii vrátane mládeže a detí skracujú cestu. Nerešpektovaním všeobecného zákazu prechádzať cez železničnú trať mimo vyznačených a na to určených prechodov nielen porušujú zákon a dopúšťajú sa priestupku, ale predovšetkým vedome a nepochopiteľne riskujú svoj život.

„Zrážka s mnohotonovým kolosom, ktorého brzdná dráha je v závislosti od dĺžky a hmotnosti vlaku niekoľko sto metrov, znamená fatálny následok,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

ŽSR a Prezídium Policajného zboru vybrali v rámci celého Slovenska 85 miest a obcí, kde budú hliadky Policajného zboru v najfrekvento­vanejšom čase monitorovať pohyb osôb na miestach, kde to nie je dovolené a tiež 32 železničných priecestí, kde vodiči najčastejšie porušujú zákon o cestnej premávke, predovšetkým maximálnu povolenú rýchlosť 30 km/hod. „Keďže cieľom akcie je predovšetkým vychovávať a upozorňovať na nepochopiteľný hazard so životom, výnimočne, len v tento jeden deň, budú previnilci namiesto pokuty dostávať informačný leták, v ktorom je podrobne a zrozumiteľne vysvetlené ako správne prechádzať cez železničné priecestie a kde a ako je dovolené prechádzať cez železničnú trať,“ dodala Pavlíková.

Zdroj: ŽSR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM