Martin Sýkora Krimi

Ženské problémy: Prvá fotila nesprávneho muža, druhá spadla z okna

Aj takéto situácie prináša život. V prvom prípade si neznámy muž "podal" poľskú turistku, v druhom prípade žena vypadla z okna spálne.

Ilustračný obrázok k článku Ženské problémy: Prvá fotila nesprávneho muža, druhá spadla z okna
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Napadnutá turistka

Vo veci trestného činu nebezpečného vyhrážania začal trestné stíhanie poverený príslušník OO PZ Vysoké Tatry. Zatiaľ neznámy páchateľ sa v sobotu (14.4.) dopoludnia počas vysokohorskej turistiky vo Vysokých Tatrách na skalách nad stenou Batizovskej próby v nadmorskej výške okolo 2 300 metrov nad morom vyhrážal 45-ročnej poľskej turistke Klaudii.

„Najskôr spolu viedli krátky rozhovor, počas ktorého Klaudia muža odfotila mobilným telefónom. Muž k nej pristúpil a snažil sa jej telefón vziať. Keďže sa mu to nepodarilo, chytil ju za batoh a začal ňou mykať,“ uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Odvážna žena sa v tejto situácii nevzdala a muž sa vydal na preč. Keď bol od ženy vzdialený asi 2 metre, všimol si, že tá ho opäť chcela odfotiť.

„Muž k nej prikročil a začal ju udierať po prilbe, ktorú mala Klaudia na hlave. Muž ženu udieral i po ruke a nohe,“ dodala policajná hovorkyňa.

Šťastím v nešťastí bolo, že k fyzickému zraneniu turistky nedošlo. Pri tomto útoku sa muž žene i verbálne vyhrážal, čím u nej vzbudil dôvodnú obavu o jej život a zdravie. „Po neznámom mužovi polícia intenzívne pátra, ak mu bude vina preukázaná, hrozí mu ročné väzenie,“ dodala Migaľová.

Zdroj: TASR

Spadla z okna

Na linku 112 včera (16.4.) ráno oznámil 17-ročný mladík z Veľkej Lomnice, že došlo k úrazu 42-ročnej ženy. Stať sa tak malo v jednom z rodinných domov.

„Za doposiaľ nezistených okolností došlo k pádu z okna spálne, ktoré je vo výške 83 cm nad podlahou,“ uviedla policajná hovorkyňa.

Žena spadla na kamenný chodník pričom utrpela ťažký úraz s dobou liečenia 3 mesiace. „Na základe tejto skutočnosti poverený príslušník OO PZ v Kežmarku začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví,“ uzavrela Migaľová. Polícia okolnosti tejto udalosti intenzívne preveruje.

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM