Peter Handzuš Hokej

ŽHK Poprad si poradili aj s Csikszeredou. Skupinu hokejistky vyhrali s plným počtom bodov

Hokejistky Popradu vyhrali aj tretí zápas v Ankare. S deviatimi bodmi sa tak stali víťazkami skupiny a postupujú do druhej fázy Ligy majstrov, ktorú odohrajú 5.-7. decembra v Nižnom Novgorode.

Ilustračný obrázok k článku ŽHK Poprad si poradili aj s Csikszeredou. Skupinu hokejistky vyhrali s plným počtom bodov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Tímy Csikszeredy a Ankary neboli na takej úrovni, ako kazachstanský Aisulu Almaty. Keď Popradčanky vyhrali nad Aisulu Almaty, bolo už viac menej jasné, že je v ich silách uhrať kvalitné zápasy a podľa toho k tomu dievčatá aj pristupovali. Zápas proti Csikszerede bol jednoznačná záležitosť. Dievčatá si zápas užívali ako víťazky turnaja. Nebola tam žiadna nervozita a súperkám nastrieľali pekné góly. Tréner Milan Skokan môže byť s ich výkonom spokojný.

„Možno už teraz nájdeme väčšie pochopenie ako momentálne máme a tá reprezentácia mesta Poprad, Slovenska, bude prebiehať ďaleko lepšie. Teraz sme stále niekde odsúvaní, stále máme nočné tréningy, verím, že aj toto sa teraz zmení, pretože dievčatá vstúpili do európskych hokejových štruktúr. To je obrovský úspech a aj reklama mesta Poprad,“ povedal po zápase s Csikszeredou tréner ŽHK Poprad Milan Skokan.

Na na decembrový turnaj sa musia posilniť

Popradčanky nemajú dostatočne široký hráčsky káder a pred druhým kolom Ligy majstrov sa budú musieť poobzerať po posilách, ak chcú proti veľmi ťažkým súperom uhrať prijateľné zápasy.

„Káder nemáme veľký a kto vie, čo sa ešte všetko do tej doby stane, aké zranenia prídu počas majstrovských zápasov. Musíme sa preto obzrieť po posilách. Momentálne máme vo výhľade aj turecké dievča, ktoré sa nám samo prihlásilo a chcelo by prísť do Popradu. Odskúšali sme si túto tureckú hráčku aj na ľade. Korčuľuje dobre, je ochotná prísť za nám priaznivých podmienok, uvidíme, ako to dopadne,“ vysvetlil tréner ŽHK Poprad Milan Skokan.

Popradčanky sa potrebujú posilniť hlavne v obrane, pretože súperi v druhom kole Ligy majstrov už majú inú kvalitu a bez silnej obrany sa proti nim hrať nedá. Tréner Popradčaniek chce ale zapracovať aj na kondičke dievčat. „Aj tréningový proces budeme musieť nastaviť tak, aby sme mohli plne využívať služby zimného štadióna v Poprade, v neposlednom rade aj posilovacích zariadení. My tam musíme ísť naozaj dobre pripravení, oveľa lepšie ako tu, lebo súperi tam budú oveľa silnejší,“ uzavrel Milan Skokan.

Klub bude musieť zohnať na cestu do Ruska financie

Druhá fáza Ligy majstrov bude pokračovať v troch skupinách v mestách Nižný Novgorod, Linkoping a Lugano. Popradčanky odohrajú svoje zápasy v ruskom Nižnom Novgorode 5.-7. decembra 2014.

Do Ruska sa inak ako letecky nedá dostať, tak držte Popradčankám palce, aby sa našli sponzori, ktorí im pomôžu na Ligu majstrov vycestovať. Ženský hokej je na Slovensku stále v pozícii zaznávaného amatérskeho športu a dievčatá môžu hrať hokej, len ak si naň zoženú dostatok financií.

Tak, ako vedenie klubu, aj fanúšikovia ženského hokeja veria, že vďaka výsledku, ktorý uhral ŽHK Poprad v Ankare, sa začne postupne meniť aj myslenie väčších sponzorov.

HSC Csikszereda – ŽHK Poprad 0:10 (0:2, 0:4, 0:4)
Góly: 11. Drdáková, 16., 24., 38., 54. Čulíková, 33. Gorecká, 35., 56., Obercianová, 57. Džurňáková, 60. Krivi

ŽHK Poprad si poradili aj s Csikszeredou. Skupinu hokejistky vyhrali s plným poč
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM