Monika Vengrínová Rôzne

Zima na južanský spôsob v Poprade: Ušetrené desaťtisíce sa vrazia do opráv ciest!

Ušetriť desaťtisíce eur je v súčasnosti nadľudský výkon. Cestári však majú dôvod na radosť. Tohtoročná zima bola viac, ako mierna a tak ušetrené peniaze môže mesto použiť na opravu ciest.

Ilustračný obrázok k článku Zima na južanský spôsob v Poprade: Ušetrené desaťtisíce sa vrazia do opráv ciest!
Zdroj: TASR

Vďaka teplej zime ušetrila Správa mestských komunikácií (SpMK) v Poprade nemalú čiastku. K dobru tak má 76 898 eur.„Z u­šetrených peňazí sa 64 tisíc eur použije na opravy mestských komunikácií a chodníkov. Zvyšných 12 898 eur si SpMK ponechá ako rezervu na zimnú údržbu, pohonné hmoty a materiál na zimné mesiace november a december 2014,“ informoval hovorca popradskej samosprávy Marián Galajda.

S opravou drobných výtlkov a dier po zime chcú začať miestni cestári začiatkom apríla. „Momentálne ešte vykonávame zber drvy po zime na cestách a chodníkoch, s drobnými opravami chceme začať čo najskôr, závisí to však aj od toho, kedy začnú obaľovačky v regióne vyrábať teplú asfaltovú zmes,“ uviedol riaditeľ SpMK Peter Fabian s tým, že tieto práce sa nebudú realizovať z ušetrených finančných prostriedkov zo zimnej údržby, ale z iných mestských zdrojov. Drobné diery a výtlky chce samospráva opravovať napríklad aj tam, kde plánuje robiť vodorovné dopravné značenie.

Ušetrené financie zo zimy chce SpMK použiť na veľkoplošné opravy ciest a chodníkov. Zatiaľ však nie je jasné, v ktorých lokalitách to bude. „Chceme na to využiť aj zisk z parkovacích služieb za minulý rok, plus možno ešte mesto niečo navýši z rozpočtu, o tom ale rozhodne mestské zastupiteľstvo. Keď budeme vedieť čiastku, s ktorou môžeme rátať, vytipujeme lokality a následne prebehne súťaž na dodávateľa prác,“ vysvetlil Fabian. Zároveň dodal, že veľkoplošné opravy sa budú týkať ciest aj chodníkov na území mesta. S ich realizáciou by sa mohlo začať v auguste, prípadne v septembri.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM