Peter Handzuš Iné športy

Zimná deaflympiáda mení miesta konania športových súťaží

Zimná deaflympiáda mení dejiská niektorých športov, najnovšie by sa mali curlingové súťaže hrať v Liptovskom Mikuláši.

Vo Vysokých Tatrách a v mestách Kežmarok a Levoča by sa mala v dňoch 18. až 26. februára uskutočniť 17. zimná deaflympiáda. Po problémoch s rekonštrukciou zimných štadiónov v Kežmarku a Levoči sa podľa informácií zverejnených na internetovej stránke Zimnej deaflympiády zmenia miesta konania niektorých športových súťaží. Hokejové zápasy by sa mali hrať v Poprade, curlingové súťaže v Liptovskom Mikuláši.

O presune súťaže z Kežmarku nemá doteraz oficiálne informácie samotný primátor Kežmarku Igor Šajtlava. „Je na sto percent isté, že štadión v Kežmarku nebude dokončený a vyvstáva tu otázka, či vôbec deaflympiáda bude,“ povedal pre SITA Šajtlava. Informáciu o presune športových podujatí do Liptovského Mikuláša či Popradu sa dozvedel len z médií. Podobne sú na tom aj v Levoči.

Informácia o organizovaní curlingových súťaží v rámci deaflympiády zaskočila aj vedenie Liptovského Mikuláša. „Mesto sa o tejto zmene dozvedelo len z médií. Žiadne oficiálne rokovanie so zástupcami Slovenského deaflympijského výboru mesto Liptovský Mikuláš zatiaľ neabsolvovalo,“ informoval SITA hovorca mesta Peter Lehotský. Na štvrtok sa však k primátorovi ohlásil zástupca organizátorov. Po prekontrolovaní všetkých zmlúv, mesto doteraz neeviduje žiadnu zmluvu ani o krátkodobom prenájme zimného štadióna, kde by sa mali vo februári konať curlingové súťaže 17. zimnej deaflympiády.

Na internetovej stránke 17. zimnej deaflympiády je zverejnený aj cenník vstupeniek na jednotlivé súťaže. Lístky na lyžiarske, snoubordové, hokejové a curlingové súťaže majú stáť 1,70 eura. Vstupenka na otvárací ceremoniál, ktorý by sa mal konať na Štrbskom Plese, by mala stáť 17 eur.

ZDROJ: WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM