Webnoviny - Rôzne

Zimná sezóna v Tatrách bude s viacerými novinkami

Tohtoročná zimná turistická sezóna vo Vysokých Tatrách preverí pripravenosť tatranských podnikateľov reagovať na aktuálnu situáciu na trhu cestovného ruchu

„Zima bude barometrom toho, či sa tatranskí podnikatelia dokážu prispôsobiť zmeneným, oveľa ťažším podmienkam v čase pretrvávajúcej hospodárskej krízy,“ povedal po dnešnom stretnutí tatranských podnikateľov pred zimnou sezónou riaditeľ Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Peter Chudý. Dopad hospodárskej krízy je podľa neho v odvetví cestovného ruchu oveľa dlhší, ako v iných odvetviach.

Vysoké Tatry chcú počas zimy ponúknuť viacero noviniek. Tými najvýznamnejšími sú nová zasnežovaná zjazdovka Furkota s novou sedačkovou lanovkou na Štrbskom Plese, ako aj rozšírená a upravená zjazdovka z Lomnického sedla až do Tatranskej Lomnice. Vylepšiť by sa mala ponuka kultúrno-spoločenských podujatí po lyžovačke. Lepšie by mali byť vyznačené aj lyžiarske trate, čo má prispieť k zvýšeniu bezpečnosti. Na Štrbskom Plese budú mať osobitný areál snoubordisti, ktorí by už nemali prísť do kontaktu s lyžiarmi. Na to sa v minulosti sťažovali viacerí návštevníci.

Rozhodujúcim faktorom, ktorý môže ovplyvniť úspešnosť sezóny, je aj výška cien za jednotlivé služby. Ceny produktov môžu byť až o tretinu nižšie, ak návštevník využije možnosť zakúpenia ubytovania, stravy a lyžiarskeho lístka v jednom balíku. Tento rok bude opäť k dispozícii spoločný skipas platný nielen v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese, ale aj v Jasnej v Nízkych Tatrách. Zatiaľ nie je rozhodnuté o bezplatnom parkovaní na mestských parkoviskách v lyžiarskych strediskách. Definitívne rozhodnutie by malo padnúť najneskôr na budúci týždeň.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM