Peter Handzuš Iné športy

Zimná zábava v obrazoch: Vodáci zdolali studený Dunajec

75 nadšencov vodáckeho športu z celého Slovenska od Michaloviec po Bratislavu, ktorých neodrádza ani každoročne mrazivé počasie sa zúčastnilo tradičného zimného splavu Dunajca.

Ilustračný obrázok k článku Zimná zábava v obrazoch: Vodáci zdolali studený Dunajec
Zdroj: Dnes24.sk

Koncom januára 2014 sa uskutočnil už šiesty ročník zimného Dunajca v Červenom Kláštore, ktorý organizuje Rafting-Pieniny s podporou MAS Tatry-Pieniny LAG. „Aj keď je zima tohto roku nejaká rozpačitá, počas termínu zimného splavu ukázala naplno svoju silu a dva dni pred termínom začalo silno snežiť a mrznúť,“ povedal organizátor Drahomír Kuc.

Akcia sa začala už v piatok tradičným posedením a pokračovala večerným privítaním účastníkov. V sobotu pred obedom sa všetci účastníci vystrojili do teplého oblečenia, pripravili si záchranné prostriedky, plavidlá a po spoločnej fotografii vyrazili na 9 km trasu Prielomom Dunajca počas silnej fujavice pri teplote hlboko pod bodom mrazu. Na vymrznutých tvárach nechýbala výborná nálada.

Po náučnom chodníku okolo rieky, vodákov sprevádzalo množstvo turistov. Po pristáti v cieli a krátkom občerstvení pri guláši sa účastníci presunuli autobusom naspäť do Červeného Kláštora, kde v miestnom kultúrnom dome bolo pripravené posedenie pri vodáckej country hudbe.

„Ďakujeme všetkým, ktorý sa zúčastnili na piatom ročníku „Zimného splavu Dunajca“. Sme radi že ste s nami prišli zdravo vymrznúť. Dúfam že zasnežená krajina Zamaguria a Pieninského Národného parku obalená do bielej inovati vás očarila natoľko, že sa k nám radi a často budete vracať. Za návštevu ďakujeme každoročným účastníkom, domácim a cezpoľným vodákom a pravdaže vynikajúcej vodáckej hudbe pádlo pod vedením Zoliho, bez vás by to nebolo to pravé,“ poďakoval všetkým po úspešnom splave Drahomír Kuc.

Zimná zábava v obrazoch: Vodáci zdolali studený Dunajec
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM