Peter Handzuš Rôzne

Životné jubileum nestora popradského hokeja

V týchto dňoch sa dožíva významného životného jubilea nestor popradského hokeja, bývalý hráč, tréner mládeže, kronikár hokejového klubu a mesta Poprad, Július Maličký.

Ilustračný obrázok k článku Životné jubileum nestora popradského hokeja

V sobotu sa na Mestskom úrade pri tejto príležitosti konala malá slávnosť, na ktorej sa k oslávencovi, jeho pani manželke a blízkej rodine prihovoril viceprimátor Popradu, Adrián Kromka, ktorý pánovi Maličkému odovzdal ďakovný list primátora Popradu. V nedeľu pred hokejovým stretnutím Popradu a Košíc odovzdal nestorovi popradského hokeja pamätný dres výkonný riaditeľ HK Poprad, Tibor Turan.

Pán Július Maličký sa narodil pred deväťdesiatimi rokmi. Od malička sa venoval športu. Sprvu ako hráč, neskôr ako tréner mládeže. Neskôr okrem kroniky popradského hokejového klubu viedol aj kroniku mesta Poprad.

Napriek vysokému veku pracuje v klube Popradčanov, podieľal sa na príprave Biografického slovníka mesta Poprad, zriadení športovej siene mesta Poprad, symbolického cintorína a podieľal sa na vydaní publikácie “Hokej pod Tatrami 1926–1986”

Redakcia Poprad24 sa pripája ku gratuláciam oslávencovi a tiež prajeme obom manželom Maličkým ešte mnoho krásnych a šťastných dní v kruhu rodiny pri príležitosti 60. výročia sobáša.

Foto: Poprad24 a Janek Handzuš

malicky
7
Galéria
Životné jubileum nestora popradského hokeja
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM