Peter Handzuš Krimi

Zlodej vykradol byt na prízemí. Dôchodkyňu obral o 2 000 €

Obvodné oddelenie Policajného zboru Vysoké Tatry začalo včera v utorok trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody, ku ktorej došlo v jednom z bytov na prízemí na Ul. Pod lesom, v Dolnom Smokovci.

Ilustračný obrázok k článku Zlodej vykradol byt na prízemí. Dôchodkyňu obral o 2 000 €
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do tohto prízemného bytu v čase od 08:00 hod do 09:00 hod a to bez zjavného násilia, či akéhokoľvek poškodenia. V byte našiel cestovnú tašku, z ktorej ukradol finančnú hotovosť ako aj vkladnú knižku. 80 ročnej majiteľke touto krádežou vznikla škoda takmer 2 000 €.

Niekoľko rád pred dovolenkou

Nastal čas dovoleniek, ktorý je ideálnym obdobím pre zlodejov, ktorí radi ,, navštívia,, naše domácnosti.

  • V rámci minimalizovania možnosti takýchto návštev je dôležité starostlivo uzamykať dvere a zatvárať okná. Netreba zabúdať ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná a pivničné okná – predovšetkým pri bytoch na prízemí a rodinných domoch.
  • Nikdy nenechávajte kľúče na tzv. dohovorených miestach ( pod rohožkou, v kvetináči atď.) – zlodeji sú tiež ľudia a tieto miesta veľmi dobre poznajú.
  • Ak odchádzate zo svojho domu na dlhší čas, nezaťahujte okná žalúziami alebo roletami – dávate tým na vedomie, že nie ste doma. Jedným z najlepších spôsobov ako si zabezpečiť svoje obydlie pred zlodejmi, je mať dobré vzťahy so susedmi. Požiadajte ich, aby venovali pozornosť okoliu vášho domu, bytu, prípadne si všímali pohyb neznámych podozrivých osôb.
  • V prípade ak vo svojom okolí zaregistrujete pohyb podozrivých alebo neznámych osôb, ihneď kontaktujte známe číslo 158, kde vďaka Vašej pozornosti možno predídeme ďalším „nepozvaným návštevám“ vo vašich domovoch.
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM