Martin Sýkora Krimi

Zlodeji nepohrdnú ničím: Pod Tatrami nepohrdli salámou, šiškou i peniazmi

V Poprade a vo Svite sa zlodeji opäť činili. Za obeť nekalej činnosti tentoraz padla saláma so šiškami. Korisťou sa stali aj peniaze z uzatvoreného auta.

Ilustračný obrázok k článku Zlodeji nepohrdnú ničím: Pod Tatrami nepohrdli salámou, šiškou i peniazmi
Zdroj: pixabay

Auto nie je výklad

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Poprade vedie trestné stíhanie pre prečin krádeže, ku ktorej došlo na parkovisku Ul. Francisciho v Poprade. „Doposiaľ neznámy páchateľ v čase od 10:00 do 11:00 hod. v stredu (2.5.) otvoril dvere na strane vodiča na tam zaparkovanom uzatvorenom vozidle zn. Iveco Daily, a z vrecka bundy položenej na sedadle odcudzil finančnú hotovosť vo výške viac ako 200 eur,“ informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Celková škoda vznikla vo výške takmer 500 eur. Páchateľovi takéhoto trestného činu zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na dva roky.

Neodolal saláme a šiške

73-ročný Štefan z Batizoviec bol obvinený z prečinu krádeže, ktorej sa mal dopustiť v utorok (2.5.) popoludní v jednom z obchodných domov vo Svite.

„Z predajného regálu vzal jednu salámu, ktorú si vložil pod pazuchu a vzal aj jednu šišku – tú držal v ruke,“ uviedla policajná hovoryňa.

Takto vychystaný odvážlivec prešiel cez pokladničnú zónu bez platenia. Bol však zastavený a kontrolovaný pracovníkom SBS. „Obchodnej spoločnosti vznikla konaním Štefana škoda vo výške necelých 4 eurá,“ konštatovala Migaľová. Za štyri eurá si Štefan vyrobil riadne veľký problém, keďže sa tohto skutku dopustil už v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch. Muž bol obmedzený na osobnej slobode, bol obvinený a následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia. „Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky,“ uzavrela hovorkyňa.

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM