Peter Handzuš Iné športy

Zmena termínu Rallye Tatry: Preteky sa presúvajú na jeseň

Z dôvodu finančných problémov hrozilo, že sa najznámejšie podujatie slovenskej rely v tomto roku neuskutoční. Rely ale nakoniec bude.

Ilustračný obrázok k článku Zmena termínu Rallye Tatry: Preteky sa presúvajú na jeseň
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk

Plánovaný termín z konca júla sa presúva na október, presnejšie na dni 10. – 11. 10 2014. Informoval o tom riaditeľ podujatia Rallye Tatry 2014 Stanislav Hanzeli: „Podarilo sa nám získať finančné prostriedky na uskutočnenie pretekov, žiaľ dosť neskoro na to, aby sme 41. ročník Rallye Tatry mohli usporiadať v požadovanej kvalite. Po dohode s rely komisiou sme nakoniec našli vhodný termín. Verím, že jazdcov a takisto fanúšikov rely októbrový dátum neodradí, že spolu vytvoríme úžasné predstavenie motoristického športu. Takže, ešte raz by som chcel zdôrazniť, že tohtoročná Rallye Tatry 2014 bude!“

Nočný mestský okruh

Organizátori pre tento ročník znovu pripravili mestský okruh, ktorý sa pôjde v piatok 10. októbra po mimoúrovňovej križovatke medzi nákupnými centrami Baumax, Tesco a Asko, tak ako tomu bolo v minulom roku, ale s jednou zmenou, že mestský okruh sa odjazdí za tmy s predpokladaným štartom o 21. hodine, čiže bude označovaný prívlastkom nočný. Dĺžka nočného okruhu bude 12 km.

V sobotu bude na súťažné posádky čakať 6 rýchlostných skúšok. Celková dĺžka sobotňajšej etapy je 258 km, z čoho bude 81 ostrých kilometrov rýchlostných skúšok.

Štart opäť na námestí

Oproti vlaňajšku sa zmenil aj priestor servisu a riaditeľstva. Riaditeľstvo rozloží svoj stan v popradskom hoteli Satel a servisné parkovisko bude situované do areálu bývalých vojenských kasární na sídlisku Západ v Poprade. Slávnostný štart rely a vyhlásenie výsledkov bude opäť na popradskom námestí.

"Chcel by som vyzdvihnúť ochotu zo strany mesta Poprad, ktoré nám poskytlo tieto priestory a rovnako tak poďakovať aj za finančnú pomoc, ktorá bude použitá pri usporiadaní pretekov,“ dodal Hanzeli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM