Peter Handzuš Rôzne

Zmeny na hlavnej križovatke? Hlavná cesta možno povedie na Starú Ľubovňu

Mesto Spišská Belá poukázalo na niektoré dopravné problémy na hlavnej ceste I/66 prechádzajúcej mestom.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny na hlavnej križovatke? Hlavná cesta možno povedie na Starú Ľubovňu
Foto: Martin Sýkora

Samospráva na poslednom júlovom spoločnom rokovaní so zástupcami Slovenskej správy ciest Košice, Okresného úradu v Prešove, Okresného dopravného inšpektorátu v Kežmarku a dopravného projektanta Štefana Labudu predložila dva návrhy, z ktorých prvý sa týka zmeny dopravného riešenia križovatky v centre mesta.

„Má ísť o zmenu hlavnej a vedľajšej cesty, čo by malo zvýšiť plynulosť cestnej premávky na tejto križovatke a jej priepustnosť. Hlavná cesta by mala byť v smere Kežmarok – Stará Ľubovňa a vedľajšia cesta v smere Kežmarok – Ždiar/Slovenská Ves,“ priblížila PR manažérka mesta Spišská Belá Alexandra Olekšáková.

Tento návrh počíta aj so zrušením nebezpečného priechodu pre chodcov hneď za zákrutou tejto križovatky. „Po schválení návrhu sa predpokladá dlhodobé viditeľné a výrazné označenie tejto zmeny dopravného riešenia a určitá stavebná úprava tejto križovatky,“ doplnila.

Druhý návrh sa týka vybudovania nového priechodu pre chodcov pri čerpacej stanici situovanej pri železničnom priecestí. „Ide o podnet obyvateľov mesta. Chodci prichádzajúci po druhej strane ulice SNP nemajú kde prejsť na druhú stranu. Najbližší priechod je pri cintoríne, čo je pomerne ďaleko,“ vysvetlila Olekšáková.

O oboch návrhoch rokovalo aj mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom júlovom zasadnutí. „O týchto návrhoch budú definitívne rozhodovať štátne orgány a správca štátnej cesty. Predpokladá sa, že v priebehu dvoch mesiacov budú potrebné rozhodnutia a v prípade schválenia by samotná realizácia mala nastať do konca tohto roka,“ uzavrela.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM