Martin Sýkora Rôzne

Zmeny v doprave: Pri niektorých základných školách pribudli jednosmerné ulice

V niektorých podtatranských mestách sa zmenila pri školách organizácia dopravy. Vo Svite a v Spišskej Belej zmenili pri základných školách dopravné značenie.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v doprave: Pri niektorých základných školách pribudli jednosmerné ulice
Zdroj: TASR

V Spišskej Belej dva úseky po novom

Od začiatku septembra nastali zmeny dopravy aj v Spišskej Belej na Štefánikovej ulici. Ide o úsek od základnej školy po most pri školskej družine, ale aj o úsek od hasičskej zbrojnice po základnú školu. „Na oboch úsekoch cesty je zavedená jednosmerná premávka v smere od základnej školy ku školskej družine, a tiež od hasičskej zbrojnice po most oproti základnej škole, takže od základnej školy sa nemôže jazdiť smerom k hasičskej zbrojnici,“ uviedol primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak. Cieľom tejto zmeny na tejto ulici je zabezpečenie parkovania pre osobné autá.

Zmeny vo Svite

Vo Svite na Komenského ulici zjednosmernili miestnu komunikáciu v smere od Mierovej ulice k Štúrovej ulici, naopak, Ulica Ivana Krasku je po novom obojsmerná.

„K zmenám v organizácii dopravy prišlo najmä z dôvodu, že na Komenského ulici sa nachádza základná škola a zmeny sú vykonané v záujme zachovania bezpečnosti detí, ktoré ju navštevujú,“ uviedla internetová stránka mesta Svit. Na ulici pribudlo aj deväť parkovacích miest a vodorovné dopravné značenie bude zahŕňať aj vyznačenie pre zastávku autobusu pred bránou základnej školy. Na zmenu dopravy bude účastníkov cestnej premávky na Mierovej a Štúrovej ulici upozorňovať päť dopravných značiek, ktoré budú osadené približne dva mesiace.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM