Peter Handzuš Správy

Značka, ktorá vás prekvapí: Z Teplickej ulice na Velické námestie okľukou

Pred dvoma týždňami sme upozorňovali na zmenu dopravného značenia na Teplickej ulici, ktorá sa stala hlavnou cestou aj od križovatky s Hraničnou ulicou. Cez víkend sme našli na tejto ceste opäť nové značky.

Ilustračný obrázok k článku Značka, ktorá vás prekvapí: Z Teplickej ulice na Velické námestie okľukou
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Ak sa chcete dostať zo Západu po Teplickej ulici na Velické námestie, len tak jednoducho sa tam nedostanete. Na križovatke ulíc Teplická – Na letisko vám príkazová značka dovolí odbočiť len vpravo. Za necelú minútu tam ale z troch áut dva prikázaný smer jazdy odignorovali a pokračovali v jezde rovno. Vodiča a vodičku zrejme nezarazilo ani to, že na druhej strane križovatky už chýba zrkadlo, ktoré tam ešte nedávno bolo.

Prejazd cez neprehľadnú križovatku Teplická – Na letisko bol dlhšiu dobu adrenalínový a stalo sa tam už niekoľko dopravných nehôd. A ak budú vodiči aj naďalej ignorovať dopravné značky, možno pribudnú aj ďalšie.

O tom, že z Teplickej ulice budete musieť odbočiť vpravo, informuje značka na Teplickej ulici ešte pred križovatkou s ulicou Široká. Tam máte možnosť využiť krátku obchádzku po ulici Široká a na jej konci sa dostanete na hlavnú ulicu Na letisko a z nej môžete odbočiť na križovatke s Teplickou ulicou vľavo.

Ak zabudnete odbočiť na Širokej ulici, cez ulicu Na letisko už krížom neprechádzajte, riskujete viac, než len vlastné zdravie. Myslite na tých, čo tam môžu ísť po hlavnej.

O predchádzajúcej zmene značenia na Teplickej ulici sa dočítate tu: Na tejto križovatke po novom: Dávajte si pozor na zmenu v prednosti v jazde.

Nové značenie na križovatke v Poprade
2
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM