Martin Sýkora Futbal

Zo Šestáka tréner: Kanonier viedol Poprad proti Rimavskej Sobote - úspešne

Popradských futbalistov viedol proti Rimavskej Sobote ako tréner Stanislav Šesták, ktorý na lavičke vymenil Františka Šturmu. Trénerská premiéra vyšla Šestákovi na výbornú.

Ilustračný obrázok k článku Zo Šestáka tréner: Kanonier viedol Poprad proti Rimavskej Sobote - úspešne
Foto: Peter Handzuš

Po odvolaní Františka Šturmu sa ako o jeho nástupcovi hovorilo o viacerých menách. Prezident klubu FK Poprad Roman Dvorčák prekvapil a do funkcie vymenoval kanoniera Stanislava Šestáka. Medzinárodnými skúsenosťami podkutý bývalý reprezentant sa svojej trénerskej šance chopil na výbornú. V ostatnom ligovom zápase Poprad doma rozdrvil Rimavskú Sobotu 6:1.

Na lavičke so Šestákom

„Pred dnešným zápasom sa oficiálne hlavným trénerom A-mužstva stal Stanislav Šesták a bude v tejto funkcii pôsobiť do konca aktuálnej sezóny. Jeho asistentom zostáva Mikuláš Dvorožňák spoločne s Martinom Lipčákom. Do realizačného tímu sa však po šiestich mesiacoch vrátil Jaroslav Belejčák v úlohe prvého asistenta. Držím im palce v zostávajúcich zápasoch a hlavne v baráži. Ďalšie otázky trénera budeme riešiť až po skončení súťaže, keď budeme vedieť, aká bude budúcnosť FK Poprad. Verím, že Poprad ostane v druhej lige, pretože na to má a to chceme dokázať aj v baráži,“ konštatoval po stretnutí prezident FK Poprad Roman Dvorčák.

Šesták ako aktívny hráč disponuje trénerskou licenciou. Vzhľadom na situáciu, v akej sa FK Poprad momentálne nachádza, prišlo rozhodnutie klubového vedenia ako logické. Hrdina slovenskej reprezentácie si vo svojej trénerskej premiére pripísal vysoké víťazstvo.

„Beriem to tak, ako to je. Mám A licenciu a snažím sa s celým realizačným tímom, aby sme veci z tréningu dostali do zápasu. Bolo to aj dnes vidieť. Mali sme dosť priestoru na krásne kombinácie. Som rád, že to takto mužstvo prijalo a verím, že budeme ďalej napredovať. Na lavičke je to moja prvá skúsenosť, každý musí nejako začať. Snažím sa pomôcť, pretože sa zišiel realizačný tím, ktorý má futbal rád. Hoci výsledky a atmosféra boli pred tým zlé, ale chceme to nastaviť tak, by všetko fungovalo. Poprad si to zaslúži a chceme sa zodpovedne pripraviť na baráž,“ povedal po zápase s Rimavskou Sobotou Šesták.

FK Poprad - MŠK Rimavská Sobota 6:1
46
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Poprad zdemoloval Rimavskú Sobotu

FK Poprad – MŠK Rimavská Sobota 6:1 (3:0)
Góly: 8. Lačarak (vl.), 42. Kapláň, 45. Bilas, 59. Daško, 61. a 88. Šašinka – 90.+1 Kelemen. Rozhodoval: Kačenga, ŽK: Maťaš, Kukoľ (Poprad), 450 divákov.

Csaba Csányi – tréner MŠK R. Sobota: „Nemám čo hodnotiť, pretože niektorí hráči prišli do Popradu ako turisti. Možno sa prišli pokochať krásnym štadiónom a prírodou. Minimálne osem hráčov nepodalo optimálny výkon a to sa potom ťažko hrá proti takému mužstvu, ako je FK Poprad. Doma sme s nimi hrali vynikajúci zápas, dnes bolo na ihrisku len jedno mužstvo. Blahoželám súperovi k víťazstvu a ja verím, že aj baráž Poprad zvládne.“

Stanislav Šesták – tréner FK Poprad: „Sme maximálne spokojní, dali sme šesť gólov. Škoda inkasovaného gólu v závere. Myslím, že ľudia na tribúne boli spokojní a na hráčoch bolo vidieť, že majú chuť behať a hrať futbal. Verím tomu, že takéto výkony budeme podávať aj naďalej a že tá chuť z futbalu tam bude stále.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM