Martin Sýkora Krimi

Zobral peniaze priamo z cudzej peňaženky: Policajtom neušiel, už sedí

Ani nie tak kuriózny, ako smutný prípad vyriešili podtatranskí policajti v Podolínci v okrese Stará Ľubovňa. Páchateľ vzal peniaze obeti priamo z peňaženky.

Ilustračný obrázok k článku Zobral peniaze priamo z cudzej peňaženky: Policajtom neušiel, už sedí
Zdroj: TASR

Páchateľ sa s tým nebabral

Z prečinu krádeže obvinili policajti z Podolínca 33-ročného muža z obce Svätoplukovo, okr. Nitra. Obvinený muž v utorok dopoludnia prišiel na osobnom aute parkovisko na Ul. Sv. Anny v Podolínci.

„Na tomto parkovisku oslovil 61-ročného miestneho muža a ponúkal mu na predaj rôzne veci ako náramkové hodinky, ďalekohľad a holiaci strojček. Keď poškodený vytiahol z vrecka svoju peňaženku, obvinený mu z nej mal svojvoľne vybrať bankovky v celkovej sume 485 eur,“ informoval Daniel Džobanik z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove.

Policajtom neušiel

To bol však iba začiatok. Drzosť nepozná hraníc, čo na vlastnej zažil Podolínčan – nestačil sa čudovať a veriť vlastným očiam. Páchateľ si totiž nechal 400 eur a zvyšku sa zbavil. „Vybraté peniaze mal páchateľ následne rozdeliť na dve časti, pričom jednu časť v hodnote 85 eur mal hodiť na zem a druhú si zobrať a ujsť na aute,“ dodal Džobanik.

Zlodej však ďaleko mužom zákona neušiel. Policajti podozrivého ešte v ten deň zadržali. Po vykonaní procesných úkonov bol obvinený a umiestnený do cely policajného zaistenia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM