Tlačové správy

Zodpovedne nielen jeden deň

Už po piatykrát vymenili zamestnanci Pernod Ricard Group na celom svete svoje pracoviská za ulice miest, aby ako ambasádori zodpovedného prístupu k alkoholu pomohli ľuďom naučiť sa mať z nápojov pre dospelých dobrých sluhov, a nie zlých pánov.

Ilustračný obrázok k článku Zodpovedne nielen jeden deň
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi 18 000 zamestnan­cami globálnej siete, ktorí okrem iného prezentovali novú šikovnú aplikáciu Wise Drinking, nechýbal ani celý tím Pernod Ricard Slovakia. Piaty ročník edukačno-charitatívnej akcie Responsib´ All Day odštartoval na Slovensku aktívnym venovaním sa základným princípom zodpovedného prístupu ku konzumácii alkoholu. Celodenná iniciatíva sa preniesla aj do ulíc Bratislavy – spoločne všetci vyrazili do ulíc, aby oslovili širokú verejnosť a zoznámili ju s užitočnou mobilnou aplikáciou Wise Drinking. Tá dokáže nielen vypočítať promile po vypití jedného piva či niekoľkých miešaných koktailov, ale pomocou geolokačného systému zobrazí aj najbližšie možnosti dopravy, aby sa človek dostal bezpečne domov.

„Pre našu spoločnosť je jedným z kľúčových princípov zvyšovať povedomie o zodpovednej konzumácii alkoholu a edukovať v tomto smere spotrebiteľov,“ objasňuje filozofiu akcie Erik Čížek, CEO Pernod Ricard Slovakia. Po celom svete tak bolo počas Responsib´ All Day rozdaných viac ako 500 000 letákov. Navyše za každý prejdený kilometer a každého zamestnanca na Slovensku prispel Pernod Ricard Slovakia piatimi eurami na účet Fóra Pi s rozumom, ktoré sumu využije na osvetové programy na školách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM