Peter Handzuš Krimi

Zrážka rýchlika a kamióna odstavila dopravu na dlhé hodiny

Zrážka rýchlika s kamiónom sa, našťastie, obišla bez zranení.

K zrážke rýchlika s kamiónom došlo dnes krátko po 9. hodine na železničnom priecestí na trati medzi Svitom a Popradom. Hovorkyňa Železníc SR (ŽSR) Martina Pavlíková TASR informovala, že pri nehode, našťastie, nedošlo k zraneniam osôb.

Ako dodala, podľa doterajších zistení kamión s prívesom zostal stáť na železničnom priecestí a bude predmetom skúmania, či z dôvodu technickej poruchy na aute, alebo to bola chyba vodiča.

„Keď vodič videl prichádzajúci vlak, tak opustil kabínu kamióna aj priestory železničného priecestia. Vzápätí došlo k zrážke, pričom, našťastie, nikto neutrpel zranenia. Pomerne veľké škody však vznikli na majetku,“ povedala Pavlíková. Spresnila, že bolo vážne poškodené priecestné zabezpečovacie zariadenie a na prvej traťovej koľaji aj trakčné vedenie.

Od vzniku nehody je tento úsek neprejazdný. Podľa hovorkyne bola pre cestujúcu verejnosť zabezpečená náhradná autobusová doprava, ktorá premáva medzi Popradom a Svitom. Predpokladá sa však, že do 16. hodiny by mohla byť sprejazdnená jedna traťová koľaj.

Príčinu nehody vyšetruje štátna polícia, Železničná polícia a Odbor bezpečnosti a inšpekcie Železníc SR.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM