Webnoviny - Basketbal

Zrušené aj kolo ženskej extraligy s výnimkou DA Košice

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Ivan Fleischer BRATISLAVA 10. decembra (WEBNOVINY) – Na sobotu 11. a nedeľu 12. decembra naplánované zápasy 22. kola slovenskej mužskej basketbalovej extraligy a 13. kola ženskej extraligy sa definitívne neuskutočnia. Výnimkou je jedine sobotňajší duel úradujúcich majsteriek SR Dobrých anjelov Košice, ktoré nastúpia na svoj duel proti BK UMB 08 Banská Bystrica. Pre agentúru SITA to v piatok popoludní potvrdil vedúci sekretariátu súťaží Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Juraj Panák.

„Zástupcovia ženských klubov sa dohodli, že nenastúpia na sobotňajšie zápasy 13. kola. Výnimku tvorí len duel Dobrí anjeli Košice – UMB Banská Bystrica. Okrem tohto súboja sa neodohrá ani jedno sobotňajšie stretnutie,“ povedal J. Panák. Túto informáciu neskôr pre SITA potvrdil aj generálny manažér DA Košice Daniel Jendrichovský: „Ešte v piatok popoludní nám Banskobystričania potvrdili, že stretnutie proti nám odohrajú. Sme pripravení nastúpiť.“

Už v piatok na poludnie bolo isté, že s definitívnou platnosťou je odložené kompletné 22. kolo mužskej extraligy, ktoré bolo v pláne v sobotu 11. a nedeľu 12. decembra, a zopakuje sa situácia zo stredu týždňa, keď sa neuskutočnili ani duely 21. kola. Dôvodom je štrajk licencovaných rozhodcov združených v ZR SBA, ktorým chýbajú na účtoch odmeny od SBA za mesiac október 2010. Všetci zástupcovia Združenia mužských basketbalových klubov (ZMBK) pritom poslali potrebné finančné prostriedky na súťažný účet SBA, odtiaľ však už peniaze neputovali ďalej správnym smerom.

ZMBK ešte počas štvrtka väčšinou telefonicky oslovilo jednotlivé mužské extraligové kluby s otázkou, či sú ochotné nastúpiť na víkendové duely 22. kola bez štrajkujúcich licencovaných arbitrov. „Z jedenástich klubov súhlasili s odohraním stretnutí len Sviťania a Spišská Nová Ves,“ uviedol šéf ZMBK Michal Ondruš.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM