Martin Sýkora Samospráva

Zrušiť hazard v Poprade? Ako by ste sa rozhodli? HLASUJTE s nami

Popradská radnica uplynulý týždeň informovala o myšlienke zrušenia hazardných hier na území mesta. Viceprimátor Gašper nevylúčil možnosť občianskej petície.

Ilustračný obrázok k článku Zrušiť hazard v Poprade? Ako by ste sa rozhodli? HLASUJTE s nami
Zdroj: TASR

Levočania majú hlasovanie za sebou

Naposledy pod Tatrami zakázali hazard v Levoči. Rozhodli o tom mestskí poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí tak reagovali na petíciu, ktorú spísali Levočania. Podľa jej autorov „dochádza v meste k narúšaniu verejného poriadku.“ Podpísalo sa pod ňu viac ako 3800 Levočanov, z toho bolo podľa slov primátora mesta Milana Majerského akceptovaných 3728 podpisov. Na území mesta tak od 1. januára 2017 nebudú herné automaty.

O zrušení hazardu sa nahlas začalo hovoriť aj v Poprade. „Chcel by som ísť cestou zdravého rozumu a nie Levoče. Zdravý rozum hovorí, že hazard nie je dobrý. Všetky finančné argumenty z môjho pohľadu neobstoja,“ konštatoval viceprimátor mesta Poprad Pavol Gašper.

PREČÍTAJTE SI AJ: Poprad bez hazardu? Radnica uvažuje o petícii na jeho zamedzenie

Čaká hlasovanie aj Popradčanov?

Podľa Gašpera zozbierať podpisy v Levoči alebo v Starej Ľubovni bolo jednoduchšie, ako by to bolo v Poprade. Práve v týchto mestách poslanci hazardné hry už zrušili. V máji tohto roku to bolo v Levoči, v Starej Ľubovni sa tak stalo ešte koncom roka 2015. Radnica verí, že dokáže zabezpečiť fungovanie mesta bez toho, aby sa tu hazard prevádzkoval.

„Nemyslím si, že organizátorom petície bude mesto. Rozprával som sa s viacerými poslancami, ktorí zdieľajú rovnaký názor ako ja. Určite je potrebné urobiť dobrú právnu analýzu, právny podklad a urobiť dobrú organizáciu samotnej petičnej akcie, aby sa nestala strata hárkov na ministerstve vnútra,“ dodal Gašper s tým, aby sa nezopakovala strata petičných hárkov, ako sa to stalo v Bratislave v priebehu augusta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM