Stanislav Černák Hokej

Zvolen do Popradu s mečbalom: Pod Pustým hradom rozhodol o triumfe domácich Chovan

Pod Pustým hradom videli diváci dramatický a dôležitý piaty duel štvrťfinálovej série proti Popradu. Duel rozhodol v predĺžení Mišo Chovan.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen do Popradu s mečbalom: Pod Pustým hradom rozhodol o triumfe domácich Chovan
Zdroj: TASR

Hokejisti HKM Zvolen triumfovali v piatom štvrťfinále play-off extraligy nad HK Poprad 4:3 po predĺžení a v sérii sa ujali vedenia 3:2. Rozhodujúci gól strelil v 66. minúte Michal Chovan. Šiesty duel je na programe v stredu na popradskom ľade.

Hneď v úvode ohrozil domáceho Baroša prízemnou strelou Kroták. Ako v každom zápase tejto série, tak aj v tomto zápase od úvodu boli o čosi aktívnejší Popradčania. Po atypickom dopade puku z výšky sa v šiestej minúte hosťom naskytlo prečíslenie dvoch na jedného a Paločko strelil úvodný gól stretnutia – 0:1. Domáci začali vlažne a Kostúr mal prvý zákrok až v deviatej minúte a aj to po strele spoza modrej čiary. O dve minúty neskôr si položil domácu obranu Stals, ale Baroša neprekonal. V polovici tretiny domáci mali prvú príležitosť, ale Juríkov teč smeroval tesne vedľa ľavej tyčky. V tom čase Poprad viedol na strely už 9:1. V 14. minúte vyrobila domáca obrana hrúbku, ale Kroták sám vo výbornej pozícii trafil iba Baroša. Štyri minúty pred koncom tretiny hrali domáci prvú presilovku, ale o minútu putoval na trestnú lavicu aj domáci Jurík a sily sa tak vyrovnali. Tridsať sekúnd pred koncom domáci vyťažili z minima maximum, keď Škvaridlo vyrovnal. Kvôli vhodeným papierikom na ľad, sa prvá tretina dohrávala až po úprave ľadu.

Druhú tretinu začali hostia presilovkou a po 16 sekundách išli druhý krát do vedenia. Suchý nahodil puk na bránu a Rapáč ju jemne tečoval do siete – 1:2. V 25. minúte mal ďalšiu príležitosť hostí Makovský, ale Baroš bol tentokrát už na správnom mieste. Poprad bol aj naďalej aktívnejší. V 30. minúte v dobrej pozícii medzi kruhmi Paukovček prestrelil. Domáci vyslali prvú strelu v druhej tretine na bránu až v 31. minúte, Puliš však trafil Kostúra iba do ramena. O pár sekúnd však najlepší strelec extraligy Puliš ukázal svoju silu v predbránkovom priestore. Po skrumáži sa domácemu kanonierovi podarilo iba z druhej strely na bránu vyrovnať na 2:2. O pár minút neskôr korčuľoval sám na bránu Sýkora, i keď to zaváňalo trestným strieľaním, nakoniec hostia hrali iba presilovku. V nej spálili šancu pred Barošom Bartečko s Grígerom. Hneď ako sa však Hraško vrátil z trestnej lavice, unikol po ľavom krídle Škvaridlo a opečiatkoval ľavú Kostúrovu tyčku. Domácich táto akcia nakopla a ožili. Druhú tretinu uzavrela akcia Brabenca s Pulišom, ale strela z jeho hokejky smerovala až po záverečnom hvizde.

Tretia časť sa začala z oboch strán opatrne. V 46. minúte po dlhšej porade rozhodcov smeroval na trestnú lavicu Juraško a hostia hrali štvrtú presilovku, avšak vôbec im nevyšla. V 50. minúte sa dvojica Paločko a Kroták pohrala s domácou obranou, ale Kroták vo finálnej fáze mieril tesne mimo. O minútu neskôr Brabenec našiel pred bránkou Puliša, no stav 2:2 sa nemenil. Päť minút pred koncom Juraško neudržal puk pri mantineli, Hvila mu ho vzal, natlačil sa pred Baroša a Poprad šiel tretíkrát do vedenia – 2:3. Štyri minúty pred koncom Brejčák vyhodil puk do hľadiska a domácim tak ponúkol iba druhú presilovku. Zvolen mal vtedy nôž na krku. Presilovku však zahrali výborne a dve minúty pred koncom sa im predsa len podarilo vyrovnať. Brabenec nahodil puk pred bránku na Slobodu a po jeho pokuse sa dostal k puku pred Kostúrom Puliš a svojím druhým gólom vyrovnal – 3:3. Následne bol strelec gólu atakovaný a Zvolen mal tak ďalšiu presilovku. Tú však už nevyužil. V posledných sekundách to pred Kostúrom doslova horelo, ale stav 3:3 sa nezmenil, a tak nasledovalo predĺženie.

V predĺžení hneď po 14 sekundách mohol rozhodnúť Kurali, ale Baroš predviedol ukážkový semafor. Aktivitu mali naďalej na hokejkách Popradčania. Mužstvá sa však strážili a na Baroša smerovali iba ľahké strely. V 65. minúte pred Kostúrom opäť horelo a v krátkom slede musel trikrát zasahovať. V 66. minúte sa k veľkému sólu rozbehol Michal Chovan, ktorý vošiel do tretiny, obkorčuľoval bránku a nahodeným pukom aj s kusom šťastia rozhodol zápas.

5. štvrťfinále play off

HKM Zvolen – HK Poprad 4:3 pp (1:1, 1:1, 1:1 – 1:0)

Góly: 20. Škvaridlo (Podkonický, Bagin), 32. Puliš (Brabenec), 58. Puliš, 66. Chovan – 6. Paločko (Takáč), 22. Rapáč (Suchý, Bartečko), 55. Hvila. Rozhodovali: Konc, Stano – Holienka, Šefčík, vylúčení: 4:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2482 divákov. Na zápasy 3:2

HKM Zvolen: Baroš – Bagin, Juraško, Hraško, Pokovič, Pichnarčík, Ťavoda, Popela, F.Fekiač – Sloboda, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík, Mich.Chovan – Podkonický, Síkela, Škvaridlo – Martin Ďaloga, Kentoš, Jaroš

HK Poprad: Kostúr – Suchý, Kurali, Fabian, Makovský, Kasík, D. Brejčák, Malina, Dinda – Gríger, Paukovček, Bartečko – Paločko, Takáč, Kroták – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Sýkora, Stals, Matis

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM