Peter Handzuš Futbal

Zvolen dostal prvé góly v sezóne. Nastrieľali mu ich Popradčania v NTC

Futbalisti FK Poprad privítali v sobotu večer v rámci štvrtého kola DOXXbet ligy Východ na svojom trávniku lídra MFK Lokomotíva Zvolen. Hostia v troch kolách ešte neinkasovali a skóre 9:0 vzbudzovalo rešpekt. Na ihrisku sa však diali veci a domáca zaplnená tribúna mohla jasať od radosti.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen dostal prvé góly v sezóne. Nastrieľali mu ich Popradčania v NTC
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Popradčania začali rozpačito a Zvolen sa to snažil využiť. Hneď v úvode však domáci brankár bravúrne zlikvidoval dve obrovské šance súpera a to bol zlomový moment. Hneď jednu z prvých štandardiek využil na opačnej strane hlavou v 13. minúte Jozef Tropp a stal sa prvým strelcom, ktorý prekonal v súťaži zvolenského brankára.

„Je to skvelý pocit, bol to môj prvý gól v druhej lige a ešte na domácej pôde pred skvelými divákmi. Tú situáciu som poriadne ani nesledoval, len som do toho vbehol. Každý čakal, že lopta prejde až dozadu, ale ja som to trafil skôr. Pred tým mal Zvolen dosť šancí, ale tento gól nás oslobodil. Porazili sme lídra, no my ideme od zápasu k zápasu a treba zbierať body aj vonku,“ povedal strelec svojho premiérového zásahu Jozef Tropp.

Onedlho si viac ako 2000 divákov opäť zakričalo gól. Bolo to v 17. minúte po nádhernom lobovanom vysunutí Lukáša Kubusa v podaní Róberta Ujčíka. Jeden gól krajší ako druhý – 2:0. Domáci hnaní skvelými divákmi si v 30. minúte vypracovali už trojgólový náskok. V šestnástkovej skrumáži sa pred brankárom najlepšie zorientoval Erik Maliňák a Poprad si naďalej užíval rozprávkový prvý polčas. Eufóriu v NTC ešte do prestávky zmrazil gólom v 38. minúte hosťujúci Jan Staško, ale to bolo z pohľadu gólovej štatistiky všetko.

Hostia vrhli v druhom polčase všetky sily do útoku, ale Podtatranci sa umne spod tlaku dostávali a nepripustili drámu. Víťazstvom 3:1 zosadili Zvolen z druholigového trónu na východe a sami sa posunuli už na štvrté miesto v tabuľke, kde majú spoločne s tretím Prešovom na konte sedem bodov.

„Vedeli sme, že k nám ide kvalitné mužstvo a že to nebude ľahké. Navyše nám vypadol Matúš Bendík, ktorý dokáže korigovať dosť veľa chýb v strede ihriska. Po rozpačitom úvode sme sa pozbierali a vyšla nám jedna z prvých štandardiek. Hrali sme náš futbal a darilo sa nám presadzovať. Súper ukázal v druhom dejstve, v čom je silný, začal hrať agresívne a pohyblivo. Našťastie sme ťažké situácie dokázali v šestnástke riešiť. Diváci odchádzali spokojní, myslím si, že videli kvalitný zápas,“ hodnotil duel tréner FK Poprad Vladimír Lajčák.

„Domáci mali lepší vstup do zápasu, ale paradoxne sme mali väčšie šance my. Mali sme dať gól a bolo by to iné. Za stavu 3:0 sa zdalo, že nie je čo riešiť. V druhom dejstve sme chceli hrať zodpovednejšie zozadu, ale chýbala nám kvalita finálnej prihrávky a zakončenia. Nemôžem povedať, že som sklamaný, skôr som to očakával, pretože o domácich sa šírili dobré referencie. Blahoželám Popradu k víťazstvu a želám mu, aby takto pokračoval ďalej,“ uviedol po zápase tréner MFK Lokomotíva Zvolen Anton Jánoš.

FK Poprad – MFK Lokomotíva Zvolen 3:1 (3:1)
Góly: 12. Jozef Tropp, 16. Lukáš Kubus, 28. Erik Maliňák – 38. Jan Staško
ŽK: Ferenc, Palútka, Huszárik – Mičic. Očenáš, Fuják, Rakovan
Diváci: 2036 – rekordná návšteva aktuálneho ročníka DOXXbet ligy

Zdroj FK Poprad

FK Poprad 3:1 MFK Lokomotíva Zvolen
21
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM