Martin Sýkora Iné športy

11 popradských karatistov zo Shihanu v Poľsku: 7 medailí na Slovensku

Moderná športová hala privítala druhý októbrový víkend vyše tisícšesťsto štartujúcich, z 31 štátov na 10. ročníku POLISH OPEN Karate GRAND PRIX Bielsko-Biała.

Ilustračný obrázok k článku 11 popradských karatistov zo Shihanu v Poľsku: 7 medailí na Slovensku
Zdroj: Dnes24.sk

Jedenástka pretekárov Karate klubu Shihan Poprad vybojovala v Poľsku sedem medailí. V sobotu sa na tatami postavili kadeti, juniori a seniori v športovom zápase kumite. Igor Hauser v kategórií kumite kadetov do 52 kg skončil v eliminačných bojoch. V eliminácií skončila aj Monika Pekarčíková v kategórií kadetiek nad 54 kg.

„Monika to skúšala aj o kategóriu vyššie, medzi juniorkami nad 59 kg, kde sa jej darilo lepšie a vybojovala bronzovú medailu,“ informoval tréner Shihanu Poprad Ján Glatz.

Shihan Poprad Bielsko Biala 2016
6
Galéria

Nedeľňajší program odštartovali žiacke kategórie v súbornom cvičení kata. Benjamín Hyben medzi chlapcami do 8 rokov skončil bronzový a vybojoval tak pre popradské farby druhý cenný kov. Rovnako bronzová skončila aj Simona Bednarčíková v kategórií 11-ročných dievčat. Hugovi Hybenovi sa medzi 11-ročnými chlapcami nepodarilo postúpiť z eliminačných bojov. Prehraté semifinále odsunulo Vanesu Jankurovú medzi mladšími kadetkami do zápasu o bronz, kde sa jej ale nedarilo a skončila hneď za medailovými priečkami.

„V kategórií športového zápasu kumite mladších žiačok do 30 kg si suverénne razili cestu do finále Ema Zacharová a Veronika Jalowiczorová. Nerozhodné finále 0:0 v riadnom čase musel rozhodnúť na zástavkový verdikt až panel rozhodcov. Ten naklonil zlatú misku váh na stranu Veroniky a Ema sa musela uspokojiť so striebornou medailou,“ dodal Glatz.

Rovnako vo finále skončila aj Barbora Glatzová medzi mladšími žiačkami nad 30 kg. Ani tu Barbora nenašla premožiteľku a vybojovala pre popradské farby ďalšie zlato. Všetky tri to skúsili aj medzi staršími žiačkami do 34 kg, avšak tento krát bez medailového zápisu. Prehraté semifinále odsunulo Marka Jalowiczora medzi mladšími kadetmi do 50 kg do zápasu o bronz, kde sa mu ale nepodarilo zvíťaziť a skončil za medailovými priečkami.

Posledný cenný kov pre Popradčanov vybojovala Kristína Tapferová, keď medzi mladšími kadetkami do 50 kg skončila bronzová. Shihanisti tak s dvoma zlatými, jednou striebornou a štyrmi bronzovými medailami skončili v celkovom hodnotení, z pomedzi 146 zúčastnených klubov na šestnástom mieste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM