Monika Vengrínová Hokej

12 svetových šampionátov a tri olympiády: Poprad získal lotyšského brankára z KHL

Pred blížiacim sa play off získal HK Poprad novú posilu na brankárskom poste. Do tímu trénera Milana Jančušku pribudol lotyšský brankár Edgars Masalskis, ktorý má bohaté skúsenosti z vrcholných podujatí.

Ilustračný obrázok k článku 12 svetových šampionátov a tri olympiády: Poprad získal lotyšského brankára z KHL
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Tridsaťtriročný gólman sa ocitol v nominácii Lotyšska na ZOH v Soči napriek tomu, že od začiatku sezóny nemal žiadny angažmán. „Sme radi, že sme sa s Edgarsom dohodli. V play off chceme ísť čo najďalej a na brankárskom poste sme potrebovali určitú istotu,“ uviedol riaditeľo klubu Tibor Turan.

K Masalskisovi ho doviedol ďalší lotyšský reprezentant Juris Štals, ktorý sa do Popradu vrátil v priebehu sezóny. „V spoločnej komunikácii s Jurisom Štalsom sme prišili na Edgarsa a čakali sme, ako sa vyvinie situácia s brankármi v KHL. Keďže sa tam nič nehýbalo, nakoniec sme sa dohodli, že Edgars príde do Popradu,“ dodal Turan.

Vo svojej bohatej kariére reprezentoval Masalskis krajinu na 12 svetových šampionátoch a troch olympijských turnajoch. Na klubovej úrovni bol posledné tri sezóny spoluhráčom Tomáša Starostu v Jugre Chanty-Mansijsk, v KHL pôsobil aj v Diname Riga. Okrem ďalších európskych klubov v Bielorusku, Švédsku či Lotyšsku odchytal päť duelov aj za Karlove Vary v českej extralige.

Slovenská extraliga tak bude mať na turnaji pod piatimi kruhmi ďalšie zastúpenie. Po Tomášovi Marcinkovi z Košíc a Robertovi Kristanovi z Nitry sa k Popradčanovi Štalsovi pridal už aj jeho nový spoluhráč Masalskis.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM