Martin Sýkora Samospráva

20 rokov existencie popradských mestských lesov: Oslavou bude aj súťaž

Vyhodnocovať sa budú tri súťažné kategórie - počet nájdených prírodnín, umelecky zachytené prostredie mestských lesov a škola, v ktorej sa zapojilo najviac súťažiacich.

Ilustračný obrázok k článku 20 rokov existencie popradských mestských lesov: Oslavou bude aj súťaž
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské lesy Poprad vyhlásili pri príležitosti 20. výročia založenia spoločnosti súťaž pod názvom Objav mestské lesy Poprad. Cieľom súťaže určenej školám i individuálnym návštevníkom lesov je podporiť záujem verejnosti o prírodné prostredie mestských lesov, jeho živú a neživú zložku, krásu a rozmanitosť prírody a histórie, podnietiť rôzne formy zaznamenávania zaujímavostí územia a napomôcť tak k vytvárania poznatkov o predmetnom území.

Do súťaže sa možno zaregistrovať na webovej stránke www.sutaz.lesypoprad.sk, pričom súťaž potrvá až do 30. 9 2017. „Súťaže sa môžu zúčastniť jednotlivci s trvalým pobytom na území mesta ale aj tímy tvorené zo žiakov z rovnakej školy mesta Poprad, ktorí sa do súťaže prihlásia spoločne. Súťaž má dve poznávacie kategórie a to poznávanie druhov a vizuálne dielo. Poznávanie druhov je poznávanie nájdených prírodnín – druhov rastlín, živočíchov a nerastov prostredníctvom fotoaparátu, telefónu, videokamery. Jednotlivé druhy sa obrazovo nasnímajú a pridajú na svoje konto prostredníctvom formulára na webovej stránke súťaže . Miesto výskytu sa zaznamená na google mape a uložením príspevku. Vizuálne dielo je umelecky zachytené prostredie mestských lesov prostredníctvom fotografie, videa či výtvarnej práce,“ uviedol Róbert Dula z Mestských lesov Poprad.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM