Monika Gécziová Rôzne

2000 evanjelikov z východného Slovenska sa stretne v Poprade: Súčasťou Dištriktuálneho dňa aj muzikál

Bohoslužby so zahraničnými hosťami, program pre deti, hudobno-tanečné vstupy i zaujímavý muzikál. Aj taký bude Dištriktuálny deň Východného dištriktu.

Ilustračný obrázok k článku 2000 evanjelikov z východného Slovenska sa stretne v Poprade: Súčasťou Dištriktuálneho dňa aj muzikál
Zdroj: TASR

Dištriktuálny deň Východného dištriktu Evanjelickej cirkvi Augsburského vyznania (ECAV), na ktorom organizátori očakávajú účasť približne 2000 evanjelikov z celého Východného dištriktu, sa bude konať už túto nedeľu 14. júla v Aréne Poprad. Jeho hlavnou témou bude „Skrytý poklad“, ktorou chcú organizátori poukázať na neustálu aktuálnosť hodnôt ukrytých v Knihe kníh – Biblii. Informovala o tom Emíla Mihočová z Biskupského úradu Východného dištriktu ECAV v Prešove.

Bohoslužobné zhromaždenie, ktoré začne o 9:30 hodine, v priamom prenose odvysiela RTVS. Hudobne ho bude sprevádzať KVD – Kapela Východného dištriktu a Spojený spevokol cirkevných zborov pod vedením dirigenta Martina Tipula. Na úvod sa prítomným prihovorí zástupca primátora mesta Poprad Ondrej Kavka a do programu budú zaradené aj hudobno-tanečné vstupy tvorivej skupiny AD1. Program bude moderovať tajomník biskupa Východného dištriktu Peter Mihoč.

„Dištriktuálneho dňa sa každoročne zúčastňujú aj desiatky detí. Pre tie bude, po požehnaní pred hlavným pódiom, pripravený alternatívny program v réžii pracovníkov Detskej besiedky z Giraltoviec,“ uviedla Mihočová.

Po kázni biskupa Východného dištriktu ECAV Slavomíra Sabola budú nasledovať príhovorné modlitby. „Zo zahraničných hostí svoju účasť potvrdili Michal Klus, zborový farár v Třinci, zo Sliezskej cirkvi evanjelickej a. v. a Adrian Korczago, biskup evanjelickej diecézy Tešínskej v Poľsku. Na Dištriktuálnom dni v Aréne Poprad sa zúčastní aj Ivan Eľko – generálny biskup ECAV a Ján Hroboň – biskup Západného dištriktu,“ vymenovala Mihočová.

O 14:00 hodine je pripravené predstavenie muzikálu „Legenda o zakliatom meste“ tvorivej skupiny AD1, zasadeného do rozprávkového obdobia rytierov, kráľov a krásnych dvorných dám. „Ide o metaforický príbeh kráľovstva, ktoré zavrhlo prastarú Knihu kníh a rúti sa do záhuby. Muzikál poukazuje na relativizovanie hodnôt v dnešnej spoločnosti. Prináša však aj nádej a istotu, že Ten, ktorého srdce bije v stránkach Knihy, stále stráži hradby mesta,“ dodala Mihočová s tým, že hudobno-tanečno-divadelné predstavenie plné chytľavých piesní a humoru, ale aj hlbokého duchovného posolstva, je určené všetkým vekovým kategóriám.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM