Peter Handzuš Iné športy

3. ročník Novoročného turnaja Popradskej futsalovej ligy: Víťazom sa stalo družstvo Angels Humenné

Prvá novoročná sobota sa už tradične niesla v znamení futsalu. Novoročný turnaj Popradskej futsalovej ligy sa dočkal tretieho pokračovania. Obsadenie turnaja bolo mimoriadne kvalitné.

Ilustračný obrázok k článku 3. ročník Novoročného turnaja Popradskej futsalovej ligy: Víťazom sa stalo družstvo Angels Humenné
Zdroj: Dnes24.sk

Do Popradu pricestovali dve družstvá z Vranova – BNP team a Foxes FT. BNP team hrá 2. Michalovskú ligu i východoslovenskú regionálnu súťaž . Prišli aj Grizzly junior Košice, tie sa u nás predstavili už v lete na turnaji o ligový pohár. Čerešničkou na torte a favoritom turnaja boli Angels Humenné, dlhoročný účastník regionálnej súťaže na východe a Humenskej ligy.

12 družstiev bolo losovaním rozdelené do dvoch skupín. Prvé 4. družstvá zo skupín postúpilo do štvrťfinále. Skupinu A vyhrali jasne Angels Humenné, pred domácim B-teamom. 3. skončili kežmarský Baleťáci. Posledné postupové miesto patrilo mladíkom z Young Guns. B skupina bola riadne zamotaná v znamení remíz. Rozuzlenie priniesli až posledné zápasy. Vyhrali ju mladíci Grizzly junior z Košíc. Na druhom mieste sa umiestnilo domáce družstvo Veľká 1984, tretí Gunners z Spišskej Belej a štvrtý hostia z Vranova Foxes FT.

Štvrťfinále

V prvom štvrťfinálovom zápase nenechali Angels nič na náhodu a vyhrali nad Foxes FT Vranov 3–0. Druhý zápas medzi B-teamom a Gunners sa skončil remízou 1–1, rozhodli až pokutové kopy. Tu boli šťastnejší Gunners. V treťom poslali domov Veľkú 1984 Baleťáci výhrou 3–1. Štvrtý zápas sa niesol v súboji mladíkov Young Guns a Grizzly junior Košice. I tu museli rozhodnúť až pokutové kopy keď zápas skončil v riadnom hraom čase remízou 1–1. Rozhodujúcu penaltu premenil brankár Košíc.

Semifinále

Prvé semifinále anjeli z Humenného rozdrvili Gunners 5–0, i keď polčas vyhrali len 1–0. Druhé semifinále nemalo až taký jednoznačný priebeh. Taktický súboj Baleťákov s Grizzly junior Košice bol bozgólový až do záveru zápasu. Gól dali Baleťáci a mohli sa tešiť z postupu do finale.

Záverečné duely

V zápase o 3. miesto rozhodol až druhý polčas. Tu prevýšili mladý Grizzly Gunners a vyhrali 4–1. Finále Angels Humenné – Baleťáci priniesol útočný futsal. V 1.polčase sme gól nevydeli. V druhom Humenčania nenehali nič na náhodu, pridali plyn a 4. gólmi rozhodli o svojom víťazstve.

Prvé tri miesta obsadili hosťujúce družstvá

1. miesto ANGELS HUMENNÉ
2. miesto BALEŤÁCI
3. miesto GRIZZLY JUNIOR KOŠICE

Individuálne ocenenia patrili hráčom víťazného družstva Angels. Najlepší brankár – Lukáš Behún. Najlepší strelec – Ján Andrejko.

Ďakujeme všetkým družstvám za bezproblémový priebeh turnaja a účasti v ňom. Ochotu prekonať i nemalú vzdialosť. Dúfam, že sme Vás nesklamali a stretneme sa spolu na najbližšom turnaji a to nielen u nás pod Tatrami.

Dodys Zubal

Novoročný turnaj vo futsale
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM