Monika Vengrínová Iné športy

30 hodín driny na rakúskom snehu: Olympionik Martin Bendik sa pripravuje na novú sezónu

Olympionik a aktuálne najlepší Slovák v disciplíne zjazd, popradský lyžiar Martin Bendik odštartoval prípravu na novú sezónu. Po úvodnej kondičnej drine pod dohľadom Borisa Žbirku v Slovenskom silovom inštitúte prišlo na rad prvé sústredenie na snehu v rakúskom Hintertuxe.

Ilustračný obrázok k článku 30 hodín driny na rakúskom snehu: Olympionik Martin Bendik sa pripravuje na novú sezónu
Zdroj: Dnes24.sk

„Na lyžiach som sa ocitol po dvojmesačnej prestávke, pracoval som preto najmä na technike,“ vysvetlil Martin. V snahe nepodceniť žiadnu súčasť pretekárskeho materiálu boli prvé dni zamerané aj na testovanie nových zjazdových lyží, na ďalšiu sezónu už má pripravené i lyžiarky na mieru. „Dúfam, že nové lyžiarky mi prinesú šťastie a spolu s poctivou prípravou aj kvalitné výsledky v novej sezóne,“ doplnil Martin Bendik.

Päťdňové sústredenie v Rakúsku ponúklo Martinovi kvalitné podmienky na tréning. „Aj keď počasie nebolo najlepšie a slnko sme zazreli až po 4 dňoch, je tam asi 3,5 metra snehu a podmienky boli naozaj perfektné. Trénoval s nami aj Ivica Kostelič, čo mi dodalo veľkú motiváciu,“ prezradil Bendik po návrate na Slovensko. Sústredenie v rakúsku absolvoval Martin s jedným zo svojich trénerov Matejom Gemzom. Príjemnou novinkou do sezóny bol fakt, že cestu za snehom absolvoval Martin v novom aute, ktoré dostal ako odmenu od svojich sponzorov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM