Peter Handzuš Rôzne

300 učiteľov na konferencii Učíme pre život

Približne 300 učiteľov sa stretlo v Poprade na 4. ročníku konferencie Učíme pre život. Jej tohtoročnou hlavnou témou bude Škola ako GPS pre žiaka.

Podujatie organizuje nezisková organizácia (n.o.) Indícia a je určené predovšetkým zanieteným učiteľom, ktorí majú záujem získať ďalšie inšpirácie a chcú sa zamýšľať nad zvyšovaním kvality vzdelávania.

** „Počas niekoľkých rokov, čo organizujeme podujatia pre učiteľov, sa nám potvrdilo, že výmena skúseností a ukážka príkladov dobrej praxe sú kľúčové k motivácii učiteľov a k tomu, aby sa zvyšovala kvalita výchovno-vzdelávacieho procesu na školách,“** vysvetľuje Peter Halák z n.o. Indícia. Tohtoročná konferencia sa podľa neho ponesie v duchu myšlienky, že úlohou školy je pomôcť žiakom zorientovať sa v možnostiach a vybrať si smer, ktorým sa chcú v budúcnosti uberať v pracovnom i súkromnom živote.

„Jej cieľom je poskytnúť účastníkom priestor, v ktorom môžu diskutovať, vymieňať si skúsenosti, spoznávať nové metódy a vypočuť si myšlienky odborníkov z oblasti školstva, ako i svojich kolegov,“ doplnil Halák. Program konferencie budú tvoriť prednášky, panelové diskusie, workshopy a burzy nápadov. Odznejú i skúsenosti pedagógov s vedením elektronickej školskej agendy. „Prvýkrát bude aj sekcia venovaná odbornému školstvu, účastníci budú hľadať odpovede na otázku, ako prepojiť školy a ich zriaďovateľov s trhom práce,“ zdôraznil Halák.

Konferencia Učíme pre život má za sebou tri ročníky, na ktorých sa zúčastnilo takmer 700 učiteľov i riaditeľov všetkých typov škôl. N.o. Indícia je organizácia, ktorá sa venuje vzdelávaniu a inšpirovaniu učiteľov a manažérov na slovenských školách.

Text: TASR Foto: Peter Handzuš Video: Peter Handzuš

300 učiteľov na konferencii Učíme pre život
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM