Peter Handzuš Kultúra

4. ročník Betlehemských Vianoc v Levoči

V historickej radnici prebieha 4. ročník Betlehemských Vianoc.

Návštevníci historickej radnice v Levoči si môžu už štvrtýkrát pozrieť prehliadku vianočných zvykov a tradícií na Spiši. Dáša Uharčeková-Pavúková zo Slovenského národného múzea – Spišské múzeum v Levoči informovala, že zapožičaných je dvadsať betlehemov z kostolov na strednom a dolnom Spiši.
Jednotlivé betlehemy predstavia ústredný príbeh prehliadky, ktorým je narodenie Ježiška. Návštevníci budú môcť vidieť netradičné betlehemy, napríklad betlehem upletený zo starých novín, sladký z perníkov, vyrobený z keramiky či vystrúhaný z dreva. Uharčeková doplnila, že prehliadka betlehemov bude súťažná. Všetci návštevníci budú môcť hlasovať a rozhodnúť tak, ktorý z betlehemov je najpôsobivejší. Do súťaže betlehemov sa môže zapojiť ktokoľvek.
V čase od 15. do 17. decembra sa môžu obyvatelia mesta i turisti tešiť aj na živý betlehem. Pôjde o divadelné spracovanie betlehemského príbehu s piesňami. Historická radnica tak ožije koledami a samotným príbehom narodenia.
V stredu 15. decembra je okrem toho pripravený aj Vianočný radničný trh. Jeho súčasťou bude aj vianočná tvorivá dielňa, na ktorej predstavia svoju zručnosť deti z miestnych škôl a škôlok. Okrem toho si budú môcť návštevníci zakúpiť aj výrobky a darčeky s vianočnou tematikou. Štvrtý ročník Betlehemských Vianoc v Levoči potrvá v historickej radnici až do 19. decembra.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM