Monika Vengrínová Správy

47 ton ľadu, romantický Paríž, rušný Manhattan a špičkoví sochári: Hrebienok sa premení na ľadovú rozprávku

Sochári z Japonska, Thajska, Malajzie a ďalších siedmich krajín už po tretí raz vdýchnu život 47 tonám ľadu. Už od tohto piatka až do nedele sa totiž na Hrebienku budú konať ďalšie neoficiálne majstrovstvá sveta v tesaní ľadových sôch. Tatry Ice Master tento rok prinesie i niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku 47 ton ľadu, romantický Paríž, rušný Manhattan a špičkoví sochári: Hrebienok sa premení na ľadovú rozprávku
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Umelcov ľadu počas neoficiálnych majstrovstiev sveta v tesaní ľadových sôch čakajú počas troch dní, od 30.januára do 1.februára, tri súťažné témy s vyhodnotením každý večer. Všetkých návštevníkov poteší aj bohatý sprievodný program s hudobnými vystúpeniami, tombolou a atraktívnou ľadovo – ohňovou show. Noviniek tento rok bude niekoľko. Návštevníci sa na chvíľu presunú z Vysokých Tatier priamo do romantického Paríža alebo na rušný Manhattan. Vstup na podujatie je bezplatný a navyše návštevníci môžu hlasovať za najkrajšie sochy a získať v tombole skvelé ceny.

„Hrebienok ovládne podujatie plné ľadovej krásy, hudby, dobrého jedla, pitia a zimy ako z rozprávky. Začíname atraktívnym otváracím ceremoniálom a prvou typicky tatranskou súťažnou témou „Medvede“, pokračujeme v sobotu súťažnou témou „Krajina odkiaľ pochádzam“ a súťaženie uzavrieme témou „Abstrakt – voľná tvorba“. Tento rok však máme pripravené aj niečo skutočne špeciálne. Návštevníci môžu zažiť skutočnú romantiku pri ľadovej katedrála Notre Dame, prejsť sa po Manhattane v podaní ľadu, či nakúpiť v značkových ľadových obchodoch. Na výrobu týchto atrakcií sa použije 23,5 ton ľadu,“ povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Organizátori lákajú na špičkové obsadenie podujatia súťažnými tímami z Thajska, Veľkej Británie, Ruska, Malajzie, Slovenska, Českej republiky, Fínska, Maďarska, Talianska či Japonska. Za tri dni sa umelci pokúsia vytvoriť na Hrebienku jedinečné ľadové kráľovstvo, ktoré nie je široko ďaleko.

Sprievodný program zaujme aj tých, ktorí pri obdivovaní ľadu chcú potešiť aj svoje uši. V piatok to bude vystúpenie Mariána Čekovského spolu s Natašou Džunkovou a acapella Free Voices. V sobotu sa o kultúrny zážitok postará hudobné zoskúpenie Collegium technicum a trio Bon Bon s Petrou Humeňanskou. V nedeľu podujatie uzavrie veľkolepá ľadovo ohňová show.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM