Peter Handzuš Rôzne

7. ročník súťaže samospráv Oskar bez bariér

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) vyhlasuje 7. ročník súťaže Oskar bez bariér. Celoročná súťaž má ambíciu oceniť samosprávy inovatívne v práci pre telesne postihnutých ľudí.

„Táto prestížna a tradičná súťaž je ocenením tých miest a obcí, ktoré venujú zvýšenú pozornosť zdravotne postihnutým občanom, rozvoju životných podmienok a umožňujú ich plnú integráciu do života a spoločnosti,“ povedal výkonný podpredseda ZMOS Jozef Turčány s tým, že súťaž je zameraná aj na pomoc sociálne znevýhodneným skupinám.

V minulom roku sa víťazom súťaže stalo mesto Nitra. Ďalšími ocenenými samosprávami boli Dolný Kubín, Michalovce, Turzovka a obce Mošovce. Prihlášku do súťaže podáva starosta obce, mestskej časti alebo primátor mesta. Súčasťou prihlášky je opis konkrétnych projektov, ktoré obec alebo mesto realizovali v roku 2010, alebo ktorých prevažná časť bola realizovaná v priebehu roka 2010 a sú zamerané na pomoc obyvateľom, ktorí sú zdravotne postihnutí alebo sociálne znevýhodnení. V prihláške je potrebné vyznačiť najmenej jednu, prípadne i viac oblastí, v ktorých bol realizovaný projekt. Prihlášky je potrebné zaslať Združeniu miest a obcí Slovenska do 15. apríla 2011.

Vyhodnotenie súťaže pozostáva z dvoch kôl. Výsledky prvého kola budú oznámené v druhej polovici mesiaca apríl 2011. Druhým kolom je určenie víťaza a držiteľa Oskara bez bariér. Slávnostné vyhlasovanie víťazov sa uskutoční 18. mája 2011 v Bratislave.

TASR o tom dnes informoval hovorca ZMOS Michal Kaliňák.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM