Správy

102 nasadených vozidiel i uzavretá cesta v Popradskom okrese: Perinbaba sa ohlásila v plnej sile

Situáciu v Prešovskom kraji v súvislosti so snežením majú cestári pod kontrolou. Pre silný vietor a sneženie je však uzavretá cesta v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku 102 nasadených vozidiel i uzavretá cesta v Popradskom okrese: Perinbaba sa ohlásila v plnej sile
Zdroj: TASR

Cestári v Prešovskom kraji za posledných 24 hodín posypali celkovo 9000 kilometrov ciest, prepluhovali 9800 kilometrov ciest a vo výkone bolo 102 vozidiel. Ako uviedol analytik odboru prevádzky Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) Jaroslav Štofko, prvé výjazdy vozidiel evidovali v utorkovej (1. 1.) nočnej zmene po 20.00 hodine.

„Spotrebovali sme 925 ton kameniva a 660 ton soli. Kde sa sype soľou, sú cesty zjazdné a mokré, prípadne je tam kašovitá vrstva snehu. Kde sa sype kamenivom, tam je utlačená vrstva snehu do päť centimetrov,“ priblížil Štofko.

Všetky horské priechody v kraji sú podľa jeho slov zatiaľ zjazdné. Pre silný vietor a sneženie je však uzavretá cesta medzi Štrbou a Šuňavou.

„Vo výkone je momentálne 86 vozidiel, ktoré pluhujú a posypávajú, lebo na celom území kraja sneží. Máme dokonca hlásené, že na Spišskej Magure napadalo od včera približne 40 až 50 centimetrov snehu,“ dodal Štofko.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM