Hokej

A je rozhodnuté: Posledným semifinalistom sa stali popradskí Kamzíci

Do semifinále hokejovej play off extraligy postúpil HK Poprad. V rozhodujúcom siedmom zápase na zvolenskom ľade zdolal HKM Zvolen po samostatných nájazdoch 1:0 a v semifinále vytvoril dvojičku s HC Košice. K jeho víťazstvu najviac prispel Rapáč s úspešným nájazdom.

Ilustračný obrázok k článku A je rozhodnuté: Posledným semifinalistom sa stali popradskí Kamzíci
Zdroj: TASR

Najdlhšia štvrťinálové séria play off sa rozlúskla na zvolenskom ľade až v siedmom zápase. Z popradských ‚kamzíkov‘ vyžarovala túžba po štyroch rokoch znovu preskákať až do semifinále, zo Zvolenčanov zasa pripomenúť si s ročnou prestávkou majstrovský titul tým najlepším spôsobom, postupom. Hostia si zahrali po dvoch minútách presilovku, no viacmenej nevydarenú. Striel na bránku bolo ako šafránu, domáci vypálili až v 9. min po Hraškovom tečovanom pokuse, v 11-tej v oslabení sa zasa pokúšal otvoriť skóre Chovan. Zvolenčania si početnú výhodu tiež vyskúšali a poriadne súpera zatlačili. Pôsobili rýchlejšie a Popradčania často až na poslednú chvíľu zatiahli záchrannú brzdu, puk stačili vypichnúť, alebo ho aspoň dotlačiť do pokojných vôd.

Skúseného Bartečka mrzelo vylúčenie a 10-minútový osobný trest, ktorým oslabil mužstvo a Zvolenčanov trochu pohnal vpred. V 24. min v prečíslení Puliš presne namieril do náruče Kostúra a bezgólový stav veštil, že gólové suchoty výrazne ovplyvnia zápas. Obrovskú šancu spálil v 27. min Štrauch, efektným spôsobom sa snažil pri blafáku zasunúť puk za Baroša, vzápätí ho síce Takáč dopravil do bránku, no už po odpískaní a gól neplatil. Repete si vyskúšal Takáč aj v 33. min, no taktiež na Baroša nedozrel, podobne ako T. Sýkora v 36. min. Popradčania sa k zakončeniu dostávali častejšie, hra domácich zasa pôsobila rozhárane, bez presnejšej kombinácie. Napriek tomu v 38. min Podkonický spálil obrovskú šancu, keď sa sám ocitol pred Kostúrom.

Do tretej tretiny vstúpili domáci s ďalšou príležitosťou a zdalo sa, že aj s väčším fyzickým potenciálom, v 42. min Obdržálekovu strelu bleskovo lapačkou zlikvidoval Kostúr. Na ruky hráčov oboch tímov sa už lepila únava a nervozita, v 50. min sa však Škvaridlo vybičoval k trháku a aj obranca Makovský, ktorý mu v poslednej chvíli vypichol puk. V 54. min vylúčil rozhodca obrancu Bagina a Popradu sa ponúkla tretia presilovka v zápase, rozhodnúť mohol Hvila, no z protiútoku v oslabení aj Chovan, navyše Síkela v 58. min trafil len bočnú sieť. Infarktový zápas dospel do 10-minútového predĺženia, treťom v tejto sérii, predtým v dvoch boli šťastnejší Zvolenčania vďaka Chovanovi. V nastavenom čase vzrušil teč Takáča v 64. min s pozorným zákrokom Baroša, Podkonického bekhend i tečovaná strela Ťavodu v 59. min, na druhej strane Takáč zlyhal v poslednej minúte. V samostatných nájazdoch bol úspešný hneď v prvom Boltun, nepremenil Chovan, ani Kroták, L. Jurík premenil, Grígera vychytal lapačkou bravúrne Baroš a Obdržálek nedal. Štvrtú sériu začal L. Jurík neúspešne, Rapáč premenil a rozhodol.

HKM Zvolen – HK Poprad sn 0:1 sn (0:0, 0:0, 0:0, –0:0, 0:1)

Gól: 70. rozhodujúci sam. nájazd Rapáč. Rozhodcovia Müllner, Lokšík – Šefčík, Junek,
vylúčení 3:2, navyše Bartečko 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky 0:0, v oslabení 0:0,
4235 divákov
Konečný stav série 3:4

HKM Zvolen: Baroš – Bagin, Juraško, Hraško, Pokovič, Pichnarčík, Ťavoda – Puliš, Brabenec, Sloboda – Obdržálek, L. Jurík, M. Chovan – Škvaridlo, Síkela, Podkonický – Jaroš, Kentoš, Ďaloga

HK Poprad: Kostúr – Kurali, Suchý, Fabian, Makovský, Kasík, Brejčák – Gríger, Paukovček, Bartečko – Matis, Takáč, Kroták – Hvila, Boltun, Rapáč – Štrauch, Stals, T. Sýkora

Hokejové víťazstvo Kamzíkov nad štvrťfinálovým súperom Zvolenom
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM