Martin Sýkora Rôzne

A je to tu: Projekt multikulturalizmu rieši už aj katedra v Poprade

Katedra manažmentu v Poprade rieši medzinárodný projekt multikulturalizmu - pojmu, ktorý spája, rozdeľuje i radikalizuje európsku spoločnosť.

Ilustračný obrázok k článku A je to tu: Projekt multikulturalizmu rieši už aj katedra v Poprade
Zdroj: TASR

O multikulturalizme aj v Poprade

Katedra manažmentu Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku na Inštitúte Štefana Náhalku v Poprade sa zúčastňuje na riešení medzinárodného európskeho projektu z programu Erasmus+ v oblasti vzdelávania a odbornej prípravy s názvom Multikulturalizmus z pohľadu kultúrnej identity – projekt vzdelávania mládeže.

„Hlavným cieľom projektu je rozvoj inovácií prostredníctvom prípravy viacjazyčného nástroja, ktorý bude k dispozícii riešiteľom projektu a bude v spolupráci s kompetentnými v jednotlivých krajinách ponúknutý do vyučovacieho procesu na stredných školách,“ vysvetlila Anna Diačiková z Katedry manažmentu Katolíckej univerzity so sídlom v Poprade.

Zatiaľ ostalo pri konferenciách

Projekt priamo prispeje k zvýšeniu úrovne povedomia u stredoškolských študentov v oblasti multikulturalizmu a národnej identity, a tak im umožní ľahšie sa začleniť do spoločnosti. Kolektív pracovníkov zo Slovenska sa zameriava na identifikáciu kompetencií a zručností, ktoré potrebuje absolvent na trhu prácu, aby sa začlenil do multikultúrnej spoločnosti.

„Vzdelávacie aktivity budú zamerané na rozvoj týchto kompetencií, zručností a na uvedomenie si možného prínosu kultúry k rozvoju tejto spoločnosti,“ uviedla Diačiková.

Ďalším scenárom bude overenie multikulturalizmu a jeho vplyvu na riadenie školy a vyučovacieho procesu. Koncom januára sa slovenskí zástupcovia popradského inštitútu v anglickom Bradforde zúčastnili odbornej konferencie, kde prezentovali skúsenosti z oblasti multikultúrnej spoločnosti mladých. Nasledujúca konferencia sa uskutoční v druhej polovici júna na pôde Katedry manažmentu v Poprade a záverečná na jeseň vo Varšave.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM