Peter Handzuš Iné športy Šport Správy

Aby ste mali z pretekov zážitok: Toto sú divácke miesta na Rallye Tatry

Už tento víkend sa budú v Poprade a okolí konať automobilové preteky Rallye Tatry. Organizátori už tradične pripravili divácke miesta s dobrým výhľadom na trať.

Ilustračný obrázok k článku Aby ste mali z pretekov zážitok: Toto sú divácke miesta na Rallye Tatry
7
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Slávnostný štart a cieľ 46. ročníka Rallye Tatry bude aj tentoraz na Námestí sv. Egídia pred OC FORUM. Servisné parkovisko zriadili organizátori v areáli bývalých kasární na Západe. Vstup na servisné parkovisko ako aj vstup na divácke miesta na trati Rallye Tatry bude spoplatnený. „Každý rok sa snažíme zvyšovať úroveň a kvalitu tohto podujatia. Spoplatnenie vstupov je samozrejmosťou na všetkých športových podujatiach a vo svete je to zaužívané aj v rámci rallye. Pôjde však o viac-menej symbolickú záležitosť, keď za každý jeden vstup na divácke miesto v rámci rýchlostných skúšok a servisného parkoviska v areáli bývalých kasární na sídlisku Západ v Poprade budeme vyberať sumu 2 eurá,“ uviedol riaditeľ pretekov Stanislav Hanzeli.

Vstupenky budú k dispozícii na každej rýchlostnej skúške u organizátorov a na riaditeľstve súťaže v NTC Poprad. Takisto bude možné zakúpiť si permanentku, ako vstup na všetky rýchlostné skúsky aj do servisu v hodnote 7 eur, ku ktorej návštevník dostane aj bulletin. Samostaný bulletin bude stáť 3 eur.

Všetky informácie nájdete na stránke pretekov.

Šuňava Shakedown

Uzávera cesty: 7:30–11:00 hod. 4.5.2019


Divácke miesto sa nachádza v tiahlej pravotočivej zákrute s prístupom po poľnej ceste zo Štrby.

Rýchlostná skúška Šuňava – Vikartovce

Uzávera cesty: 12:15–20:00 hod. 4.5.2019


Divácke miesta 1 a 2 sú situované v Liptovskej Tepličke, kde budú autá prechádzať cez križovatku trojuholníkového tvaru. Divácke miesta 3 a 4 sú situované pred Vikartovcami, kde si na známom horizonte niektoré autá „skočia“.

Rýchlostná skúška Spišské Bystré – Kvetnica

Uzávera cesty: 12:45 – 21:30 hod. 4.5.2019

Na ostrej zákrute za Spišským Bystrím bude divácke miesto 1. Pri prírodnom retardári na skládke dreva bude divácke miesto 2. Divácke miesto 3 bude tradične pri vojenských objektoch na Kvetnici a pri strelnici bude divácke miesto 4.

Večerný okruh Poprad

Uzávera cesty: 20:00–24:00 hod. 3.5.2019 (obhliadka) a 18:30–1:30 hod 4.5.2019 (preteky)

Na mestskom okruhu Poprad budú divácke miesta umiestnené na parkoviskách v blízkosti obchodných centier.

Rýchlostná skúška Magura

Uzávera cesty: 9:15–17:30 hod. 5.5.2019

Divácke miesto 1 je pri kostole v obci Vojňany. Na križovatke s cestou 542 bude divácke miesto 2 a na horizonte Spišskej Magury bude divácke miesto 3.

Rýchlostná skúška Tatranská

Uzávera cesty: 9:15–17:30 hod. 5.5.2019

Divácke miesta 1 a 2 sú situované vo vracákoch medzi Spišskými Hanušovcami a Veľkou Frankovou. Pred koncom Osturne pri píle nájdete divácke miesto 3.

Video: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM