Veronika Kalinová Rôzne

Aby vám na kúpalisku neostali oči pre plač: Policajné rady proti zlodejom...

Niekedy sa aj krátka chvíľka nepozornosti môže vypomstiť a vy môžete prísť o svoje veci. Polícia v týchto letných mesiacoch preto varuje návštevníkov kúpalísk a kempingov, aby mali svoje tašky vždy pod dohľadom. Zlodejovi stačí len pár sekúnd...

Ilustračný obrázok k článku Aby vám na kúpalisku neostali oči pre plač: Policajné rady proti zlodejom...
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako sa nestať obeťou zlodeja?

Krádežiam je možné predchádzať najmä zodpovedným prístupom a dodržiavaním rád a odporúčaní polície. „Počas návštevy kúpalísk či kempingov neodporúčame občanom nosiť so sebou zbytočné cennosti, platobné karty, fotoaparáty, mobily či kľúče. So sebou si zoberte len potrebnú výšku peňažnej hotovosti. Pokiaľ však máte osobné veci so sebou, využite možnosť odložiť si ich do skriniek či trezorov, ak objekt takúto službu ponúka,“ radí policajná hovorkyňa Karina Považanová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Veci vždy pod dohľadom

Aj počas kúpania v bazéne či návštevy stánku s občerstvením je potrebné mať svoje osobné veci neustále pod dohľadom. „Treba myslieť aj na veci vo vašom vozidle, ktoré si tam nechávate počas toho, ako sa idete ovlažiť k vode. Buďte obozretní aj na parkoviskách pri kúpaliskách a predídete tak prípadnému vlámaniu do vášho motorového vozidla,“ nabáda k opatrnosti Považanová.

V žiadnom prípade si nenechávajte vo vozidle kabelku, notebook, mobilný telefón, GPS zariadenie alebo doklady, apeluje ďalej policajná hovorkyňa. Ľuďom radí, že ak sa občan aj stane obeťou trestného činu krádeže alebo spozoroval podozrivé osoby pohybujúce sa v okolí vozidiel na parkoviskách či kúpaliskách, má ihneď volať bezplatné telefónne číslo 158.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM