Peter Handzuš Rôzne

Aero-moto víkend 2014: Vieme, aký program vás čaká

Tohotoročný jubilejný pätnásty Aero-moto víkend sa ponesie v duchu leteckej akrobacie.

Ilustračný obrázok k článku Aero-moto víkend 2014: Vieme, aký program vás čaká
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Organizátorom sa podarilo pre návštevníkov pripraviť to naj z leteckej akrobacie na motorových akrobatických špeciáloch zo stajne Red Bull, a to Duo zo svetoznámej leteckej formácie Flying Bulls. „Je to akrobatická skupina lietajúca na najvýkonnejších leteckých špeciáloch na svete XtremeAir XA42. Lietajú rýchlostami cez 400 km/h. Musím podotknúť že ide o premiéru na slovenskom nebi,“ prezradil riaditeľ podujatia Roman Klouda.

Čaká vás zaujímavý program

Lietanie dole a hore hlavou predvedie aj slovenská akrobatická legenda Dušan Šamko s krásnym dvojplošníkom, akrobatickým špeciálom Pitts Special.

Nebudú chýbať ani letecké súboje z obdobia II. svetovej vojny v podaní populárneho leteckého zoskupenia RETRO SKY TEAM s novými prvkami, ktoré pripravili na túto sezónu.

Okrem toho diváci uvidia zoskoky parašutistov, záchrannú akciu hasičov a leteckých záchranárov, ukážky letov vrtuľníkov, dopravných, športových lietadiel a civilných lietadiel.

Zalietať si môžete aj vy

Počas celej akcie si budú môcť návštevníci vychutnať trochu adrenalínu na vyhliadkových letoch na lietadlách, ale aj vrtuľníku, čo sa nedeje bežne. Najodvážnejší si môžu vyskúšať tandemový zoskok padákom na najkrajšom letisku v strednej Európe.

Na konci podujatia čaká na všetkých bohatá tombola. Neoddeliteľnou súčasťou Aero – moto víkendu je aj prezentácia predajcov automobilov z popradského regiónu. Okrem najnovších modelov budú mať možnosť návštevníci vidieť aj historické automobily, traktory a motorky.

Bohatý kultúrny program

Tohtoročným hudobným hosťom Aero moto víkendu budú kapely Feedback a Druhé Ja. Zábavným slovom vás bude počas podujatia sprevádzať Tomáš Karpel, známy speaker z Fun Rádia.

Na Aero-moto víkende 2014 bude pripravený aj kultúrny program pre najmenších. Na našom pódiu sa predstaví pesničkovo – divadelná šou FÍHA Tralala, ktorá je hodnotená ako najlepšie predstavenie pre deti v súčasnosti.

Deťom a rodičom sa na popradskom letisku v nedeľu 29. júna predstaví rozkošný škriatok Fíha, ktorý v knihe býva a učí deti prostredníctvom autorských pesničiek spoznávať svet. Je v nich poskrývaných kopec záhadných vecí, ktoré spolu interaktívne objavujú.

Aero – moto víkend 2014 tak bude skvelou príležitosťou pre rodiny s malými deťmi na strávenie zábavného a nezabudnuteľného víkendu.

Parkovanie je zabezpečené.

Organizátori zabezpečili na akciu dostatočný počet parkovacích miest v blízkosti letiska a žiadajú návštevníkov o dodržiavanie pokynov usporiadateľa.

Aktuálne informácie nájdete na www.aeromotovikend.sk.

Bomba na Aeromotovíkende
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM