Milan Hanzel Hokej

Aha, to je ale výprask! Popradčania naložili Slovanu, čo sa do nich zmestilo

Hokejisti HK Poprad vyhrali v zápase 5. kola nadstavbovej časti Tipsport Ligy v skupine o 1.-6. miesto nad Slovanom Bratislava hladko 5:0.

Ilustračný obrázok k článku Aha, to je ale výprask! Popradčania naložili Slovanu, čo sa do nich zmestilo
Zdroj: Facebook

Pre v tabuľke druhý Slovan to bola štvrtá prehra za sebou a na lídra z Banskej Bystrice stráca už 12 bodov.

Aktivita od začiatku

Domáci Popradčania faulovali už po niekoľkých sekundách hry. Napriek hre vo štvorici unikol Takáč, ktorý svoj blafák nedotiahol do zakončenia. Vzápätí sa v oslabení dopustil ďalšieho nedovoleného zákroku Handlovský, ktorý za faul lakťom inkasoval aj osobný 10-minútový trest.Tribúny sa dočkali gólu v 10. minúte. Na začiatku akcie bol nepotrestaný faul hostí na Dalhuisena, v páde ale zabojoval Matúš Paločko. Puk sa dostal ideálne do jazdy Jacobsovi, ktorý si blafákom položil obrancu Slovana aj brankára Habala a Poprad viedol 1:0. Druhý gól Popradu pridal Zagrapan v 18. minúte, keď na hruškách nachytal brankára Habala, ktorý si trestuhodne nepokryl bližšiu žrď. Silné minúty „kamzíkov“ korunoval gólom do šatne Bjalončík, ktorému pred prázdnu bránu naservíroval puk Mercie.

Belasí boli bezzubí

V prostrednej časti hry dominovalo na ľade mužstvo Popradu. Hostia sa iba bránili. Do festivalu zahodených šancí domácich sa zapojil Takáč, Kozák či Zagrapan. V 28. minúte fauloval v úniku Matúša Paločka obranca belasých Šedivý a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie, ktoré Svitana nepremenil. Šancu na strelenie kontaktného gólu spálil St. Pierre. Po ňom prázdnu bránku netrafil ani Žiga Pance.

Šupli ďalšie dva

Hru v tretej tretine kontrolovali „kamzíci“. Definitívne oslavy prepukli v 46. minúte. Larkinovi puk naservíroval ako na zlatom podnose mercier a Poprad viedol už 4:0. Na popradských tribúnach sa valila jedna mexická vlna za druhou. Víťazstvo Podtatrancov vyšperkoval necelých 10 minút pred koncom riadnej hracej doby Lapšanský, po efektnom blafáku na bezmocného Habala. Domáci brankár Vošvrda si proti Slovanu udržal už piate čisté konto v prebiehajúcej sezóne.

Slová trénerov

Peter Mikula, tréner Popradu:

„Po trojzápasovom pôste som rád, že nám vyšiel zápas. Základ všetkého bolo ubránenie presilovky päť na tri a následne tri góly v prvej tretine. Potom sme diktovali tempo, ale stali sa aj ošemetné situácie, ktoré by sa nemali stávať, mám na mysli naše dve desaťminútové tresty. Zápas bol plný emócii, Slovan má stále cveng a proti nim sa každý vie viac namotivovať.“

Roman Stantien, tréner Slovana:

„Nemám veľa slov, tak otrasne ako sme vstúpili do presilovky piatich na troch, kde sme nevystrelili na bránku, potom sa to s nami tiahlo celý zápas. Až na pár striedaní sme ťahali jasne za kratší koniec.“

HK Poprad – HC Slovan Bratislava 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)

Góly: 10. Jacobs (Matúš Paločko), 18. Zagrapan (Erving), 20. Bjalončík (Mercier, Lapšanský), 46. Larkin (Mercier), 51. Lapšanský (Mercier, Erving). Rozhodovali: Štefik, D. Konc st. – Durmis, D. Konc ml., vylúčenia: 6:4 na 2 min, navyše Hanblovský, Jacobs (obaja Poprad) na 10 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3298 divákov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM