Martin Sýkora Rôzne

Aj takto sa to dá: Do Spojenej školy na Letnej ulici zavítal ekologický Mikuláš

Do Spojenej školy na Letnej ulici v Poprade vo štvrtok (6.12.) zavítal ekologický Mikuláš. Balíčky boli čímsi výnimočné, čo si pochvaľovali aj rodičia.

Ilustračný obrázok k článku Aj takto sa to dá: Do Spojenej školy na Letnej ulici zavítal ekologický Mikuláš
6
Galéria
Zdroj: Spojená škola Letná

Netradičné balíčky

Spolok rodičov tamojších detí sa rovnako ako minulý rok rozhodol spraviť mikulášske balíčky pre ich ratolesti trochu inak, a to s ohľadom na životné prostredie, so zreteľom na zdravie a na slovenských dodávateľov. Informoval o tom predseda spolku Pavol Zalom. „Balíčky odovzdal Mikuláš deťom v ekologických papierových taškách, a nie v igelitových vreckách. Taktiež jedna mamička upiekla zdravé medovníčky zo špaldovej múky, nechýbalo rôzne ovocie a zdravé sladkosti. Zároveň sme pri príprave mysleli aj na naše deti s rozličnými potravinovými intoleranciami či zdravotnými problémami a pripravili sme pre ne špeciálne balíčky, na ktorých si tento rok určite budú môcť pochutiť,“ ozrejmil Zalom.

Zdroj: Spojená škola Letná

Začiatok tradície

Spojená škola na Letnej ulici sa snaží počas vyučovania venovať aj ochrane životného prostredia a k tomuto zámeru sa tiež pridali rodičia jej žiakov. „Postavili sme sa k mikulášskym balíčkom trochu inak, pretože igelitové vrecúško je veľkou záťažou pre prírodu, pričom papierová taška sa dá použiť aj na iný účel, a ak by sa aj vyhodila, tak je to oveľa príjemnejšie pre životné prostredie,“ upozornil Zalom a dodal, že deťom odovzdali dohromady 460 takýchto balíčkov. Akciu zorganizovali rodičia v tejto podtatranskej škole už druhýkrát a osvedčila sa. Deti majú podľa Zaloma z balíčkov rovnakú radosť ako z tých klasických plastových. „Páči sa to rodičom, deťom a aj učiteľom. Boli by sme veľmi radi, keby sme v tomto nezostali sami a keby už možno na budúci rok nebol ekologický Mikuláš len na Spojenej škole Letná. Ak by sa tohto nápadu chytili viaceré školy, nielen v Poprade, ale na celom Slovensku, tak by sme si určite vedeli to životné prostredie lepšie chrániť,“ uzavrel Zalom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM