Peter Handzuš Správy

Aj táto noc bude extrémne chladná. Má fúkať silný vietor

Extrémne nízke teploty, silný vietor, snehové jazyky a záveje. To všetko sú javy, ktoré by mohli zasiahnuť rôzne oblasti Slovenska už v priebehu nasledujúcich hodín. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahou prvého stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Aj táto noc bude extrémne chladná. Má fúkať silný vietor

S mimoriadne nízkymi teplotami vzduchu treba rátať v nočných hodinách, a to najmä v oblastiach stredného a severného Slovenska. Najnižšie teploty do mínus 20 stupňov Celzia očakávajú meteorológovia v čase od 20.00 h do 8.00 h v nedeľu.

Od ôsmej hodiny večer treba rátať aj so silným vetrom v juhovýchodných okresoch Slovenska Rožňava a Gelnica, v meste Košice a jeho okolí. Postupne, zhruba po 2.00 h v nedeľu sa silný vietor presunie aj do ďalších okresov východného Slovenska. Vietor s rýchlosťou do 20 m/s môže v tom istom čase zasiahnuť aj mestá a obce juhozápadného Slovenska, vrátane Bratislavy.

Výstraha pre silný vietor potrvá v nedeľu na západnom Slovensku do 15.00 h a na východnom Slovensku do 19.00 h. Na východe by mali ľudia počítať aj s tým, že sa v niektorých miestach budú vytvárať snehové jazyky a záveje, čo predstavuje riziko pre vodičov na cestách.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM