Monika Vengrínová Krimi

Rušná protidrogová akcia v Poprade: Podozriví na sídlisku utekali pred kukláčmi!

Rušné momenty v Poprade! Na sídlisku Juh vykonali policajti akciu zameranú na odhalenie drogovej trestnej činnosti. Po tom, ako sa traja podozriví muži pokúsili o útek, nasledovala naháňačka a voči mužom boli použité donucovacie prostriedky.

Ilustračný obrázok k článku Rušná protidrogová akcia v Poprade: Podozriví na sídlisku utekali pred kukláčmi!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Išlo o osoby, ktoré popradskí kriminalisti už dlhšie sledovali a v Poprade a jeho okolí mali dlhodobo zabezpečovať distribúciu rôznych omamných a psychotropných látok a to marihuanu a pervitín, prevažne na miestach v blízkosti základných škôl a miest, kde sa zdržuje mládež,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

V stredu približne o 18:15 zasiahli policajti prešovského pohotovostného útvaru za súčinnosti popradskej kriminálky. Podľa polície v tomto čase na parkovisku na Ul. mládeže došlo k distribúcii drog. „Po predchádzajúcej výzve sa traja podozriví muži pokúsili o útek, pričom dvaja utekali peši a tretí sa pokúsil ujsť na osobnom aute Peugeot 307. Prvých dvoch policajti zadržali v bezprostrednej blízkosti miesta predaja drog a keďže kládli aktívny odpor, boli voči nim použité donucovacie prostriedky. Muž unikajúci na aute pri bezohľadnej jazde sídliskom narazil najprv do policajného auta a cez trávniky a chodníky sa snažil utiecť. Na opakované výzvy polície nereagoval, preto policajti na jeho zastavenie použili ďalšie služobné vozidlo, s ktorým mu skrížili cestu a tak zabránili úteku. Keďže sa neustále pokúšal o útek a kládol aktívny odpor, boli aj voči nemu použité donucovacie prostriedky,“ priblížil situáciu Džobanik.

Ako ďalej hovorca informoval, policajti našli pri obhliadke miesta činu striekačku a skladačku s bielou kryštalickou látkou, ktoré boli zaslané na expertízu. Predbežný výsledok potvrdil, že ide o pervitín. Zároveň policajti vykonali prehliadku osobného auta Peugeot 307 a prehliadku bytových a nebytových priestorov jedného zo zadržaných. Pri domovej prehliadke sa podľa polície našli veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou ako striekačky či váhu.

Zadržaní muži boli predvedení na policajné oddelenie. Jeden z nich bol po vykonaní potrebných úkonov prepustený na slobodu. „Zvyšní dvaja, 20 roční Popradčania, boli popradským vyšetrovateľom obvinení zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň vyšetrovateľ na nich spracoval podnet na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov,“ dodal policajný hovorca.

Hlavné foto: ilustračné

Zadržanie drogových dílerov
2
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM