Monika Vengrínová Samospráva

Aké témy prídu na pretras v Poprade? Pozrite si, o čom sa ide v našom meste rokovať

Po mesiaci, keď mestskí poslanci zasadli mimoriadne, sa mestské zastupiteľstvo bude konať opäť. Poslanci budú rozhodovať o niekoľkých dôležitých bodoch. Ktoré témy prídu na pretras?

Ilustračný obrázok k článku Aké témy prídu na pretras v Poprade? Pozrite si, o čom sa ide v našom meste rokovať
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Na aprílovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) sa bude podávať návrh na doplnenie členov komisií MsZ mesta Poprad, pričom tentoraz pôjde o ich neposlaneckú časť, ako i návrh na schválenie Rokovacieho poriadku komisií MsZ.

Dozvieme sa plat hlavnej kontrolórky mesta, navrhovať sa bude i zmena rozpočtu mesta na rok 2015 a riešiť sa bude aj poskytovanie dotácií z rozpočtu mesta. Dôležitým bodom rokovania bude zámer mesta uzavrieť so subjektmi Aquapark Poprad, s.r.o. a SFZ zmluvu o spolupráci, pričom na zasadnutí zastupiteľstva sa bude podávať informatívna správa v tejto veci.

Poslanci budú tiež schvaľovať návrh na vstup mesta do partnerskej spolupráce s Prešovským samosprávnym krajom v súvislosti s technickou pomocou ELENA a návrh na spolufinancovanie technickej pomoci ELENA určenej na prípravu investičného programu „Trvalo udržateľná energia v Prešovskom kraji“.

Prerokovávať sa budú i návrhy všeobecne záväzných nariadení mesta, a to o miestnej dani za užívanie verejného priestranstva, o ustanovení sumy úhrady za vydanie náhradnej evidenčnej známky pre psa, či voľného pohybu psa a o spôsobe náhradného zásobovania vodou. Ďalej návrh na bezodplatné prevzatie detského ihriska do majetku mesta a na zverenie dopravných stavieb do správy Správe mestských komunikácií Poprad. Rozhodovať sa bude i o návrhu na vyjadrenie súhlasu s podaním návrhu na zapožičanie čestného názvu pre Základnú školu s materskou školou na ul. Fraňa Kráľa v Poprade – Veľkej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM