Peter Handzuš Hokej

Ako sa budú vysielať MS 2011 v hokeji?

Novozlúčená verejnoprávna inštitúcia Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) predstavila v utorok projekt mimoriadneho vysielania počas nadchádzajúcich 75. MS v hokeji v Bratislave a Košiciach (29. apríla – 15. mája).

„Budeme realizovať najväčší projekt v histórii Slovenskej televízie, ktorý sa dá porovnať azda iba s MS v klasickom lyžovaní v roku 1970 vo Vysokých Tatrách, ale je oveľa väčší,“ zdôraznil koordinátor projektu MS za STV Jozef Foltýn.

STV spolu odvysiela na svojom 1. a 3. programe z celkovo 56 stretnutí až 54 v HD kvalite. Diváci budú môcť sledovať 45 stretnutí naživo, 31 z nich bude z Bratislavy. Zo záznamu uvedie STV deväť duelov. Tímlíder Stanislav Štefánik pre TASR dodal: „Televízne prenosy a signál zo šampionátu nebude vyrábať domáca televízia, ale švédska spoločnosť Media Tec, ktorá ich vyrába pre Medzinárodnú hokejovú federáciu (IIHF) už viac ako desať rokov. STV bude preberať signál tejto spoločnosti z Košíc a Bratislavy. Ako pridanú hodnotu bude mať STV štúdia a sprievodné programy. Budú to aj fleš rozhovory s hráčmi medzi jednotlivými tretinami a ďalšie rozhovory z mix zóny, a to nielen so slovenskými reprezentantmi.“ Podľa posledných informácií záujem o MS prejavili televízne spoločnosti z viac ako 50 krajín sveta, vrátane Afriky, Spojených arabských emirátov či Južnej Ameriky.

V tvorivom tíme STV sú Stanislav Štefánik, Pavol Gašpar, Ján Hudok, Marcel Merčiak, Vladimír Glenda, Stanislav Ščepán, Tomáš Košec, Mária Pietrová, Janette Štefániková, Robert Barát, Zlatica Mokrá, Ivan Niňaj, Ľuboš Hlavena, Matúš Mažec, Jozef Frivalský a Peter Štefanec. Spolukomentátormi budú známe hokejové mená. „V prvej polovici šampionátu sa ako špeciálny hosť predstaví Vladimír Országh, v druhej Ján Pardavý. Spolukomentátormi v Košiciach budú Ján Selvek, Ján Šterbák a René Pucher. V Bratislave Róbert Pukalovič plus dve ďalšie zatiaľ nepotvrdené osobnosti,“ informoval komentátor Pavol Gašpar. Analýzy elektronickou ceruzkou zo štúdia v Mlynskej doline bude realizovať Igor Tóth. STV 3 prejde počas MS na 24-hodinový vysielací režim, vrátane repríz všetkých zápasov a denne bude vysielať naživo ako 10 hodín premiérového programu od 12.30 do 24.00 h.

Slovenský rozhlas (SRo) odvysiela na Rádiu Slovensko všetky priame prenosy stretnutí slovenskej reprezentácie a zápasy o medaily. „Na vysielanie budeme reagovať podľa vývoja šampionátu. Verím však, že nebude potrebné zareagovať na stretnutia o záchranu,“ informovala koordinátorka projektu za SRo Anna Sámelová. SRo bude vysielať z MS rozšírený šport v športových rubrikách, v pravidelných športových reláciách a denne od 18.30 h v športovom magazíne. V tvorivom tíme SRo sú Matúš Čunderlík, Jozef Jarkovský, Martin Balážik, Svetlana Barátová a Ivan Kováč.

Okrem priamych prenosov a záznamov zo 75. MS v hokeji v Bratislave a Košiciach pripravuje Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) aj bohatý sprievodný program. V STV sa objaví nová rubrika „Hokej Made in Slovakia“ s portrétmi slovenských hokejových hviezd z NHL a KHL. Profily mladých talentovaných hokejistov prinesie relácia „Keď vyrastiem.“ Talkshow so zaujímavými osobnosťami obsahuje „Hokejový dezert pre dvoch.“ Názory, komentáre a povzbudzujúce slová priaznivcov hokeja má v obsahu dokument „Hlas fanúšika.“ Kuriozity a zaujímavosti z hokejových majstrovstiev uvedie „Goooly prináša“. Pripravené sú aj tri súťaže: „Presilovka“ ako vedomostná súťaž, „All Stars“ je esemesková súťaž, v ktorej diváci určia najlepšiu päťku MS. Napokon ďalšou esemeskovou súťažou bude „Kto je na fotografii?“, v ktorej bude úlohou divákov spoznať hokejistu. Slovenský rozhlas (SRo) bude vysielať z MS rozšírený šport v športových rubrikách, v pravidelných športových reláciách o 07.00 h (ako súčasť Rádiožurnálu), o 12.30 a 22.10 h denne a takisto denne od 18.30 h v Športovom magazíne.

Zatiaľ známe termíny priamych prenosov slovenskej reprezentácie – 29. apríla, 20.15 h, STV1, STV3 a SRo: SR – Slovinsko (Bratislava), 1. mája, 20.15 h, STV1, STV3 a SRo: SR – Nemecko (Bratislava), 3. mája, 20.15 h STV1, STV3 a SRo: Rusko – Slovensko (Bratislava).

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM