Jaroslav Dodok Rôzne

Ako sa darilo deviatakom na monitore?

Všetkých žiakov deviatych ročníkov dnes v školách čakal monitor, na ktorý sa pravidelne pripravovali. Spýtali sme sa ich, ako hodnotia svoj výkon a čo si myslia o náročnosti testov.

,,Už od včerajšieho večera som sa ukľudnila, úplne som si verila a stále opakovala, že to dám na 100%. Samozrejme so sebou som si zobrala čokoládu. Podľa mňa bol test zo slovenčiny určite ťažší ako matematika, pretože bolo veľa vecí, na ktorých nás nachytali. Pri úlohách mi vychádzali viaceré odpovede správne, preto som niekedy váhala ktorú vybrať, " zhodnotila Michaela Weissová z Kremnice.

,, Matematika ma normálne prekvapila, pretože myslím, že bola ľahká. Čakala som, že bude náročnejšia a budú tam ťažšie úlohy, no napokon mám len jednú úlohu zle a aj to je chyba z nepozornosti, " hovorí Erika Mojžitová z Banskej Bystrice.

,,Pred samotným monitorom so sa cítil dobre. Prekvapili ma však pravidlá, nemohli sme vôbec používať mobil, nemohli sme si doniesť ani vlastný čistý papier, pretože sme dostali opečiatkovaný od učiteľky . Aký výsledok budem mať, neviem, teda radšej nad tým ani nerozmýšlam, ale myslím, že som to napísal celkom dobre, " povedal Miroslav Dobrovoľný z Banskej Bystrice.

,,Test zo slovenčiny obsahoval veľa textov, ktoré sme museli prečítať a porozumieť im. Z gramatiky tam boli úlohy na prívlastok, podmet a podobne, čiže to musel zvládnuť každý. V matematike prevažovali logické úlohy, čo sa aj očakávalo. Napriek tomu si myslím, že budem mať dobrý výsledok, " Martin Hrušovský z Banskej Bystrice.

//,,V rámci domácej prípravy som si prešiel aj staršie testy z monitoru. Môžem preto povedať, že minulý rok to mali deviataci omnoho ťahšie, " //myslí si Peter zo Zvolena.

,,Teraz zoberú na strednú školu každého a to preto, lebo potrebujú čo najviac žiakov a úroveň škôl potom veľmi klesá. Na druhej strane je to dobré, pretože aj slabší žiaci majú možnosť dostať sa na školu, akurát to budú mať neskôr ťažšie, " dodala Michaela.

ddk Foto: zsparchovany.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM