Jaroslav Dodok Rôzne

Ako si užiť jar bez únavy?

Nízky tlak, pocit vyčerpanosti, točenie hlavy, nepríjemná nálada... Toto všetko sú príznaky jarnej únavy. Problémy s ňou má mladá, ale aj staršia generácia. Tu je pár typov na odplašenie tejto nezvanej návštevníčky.

Spúšťačom jarnej únavy býva častokrát len fakt, že sa počasie začína meniť. Striedajú sa slnečné lúče so studeným vánkom, potom sa zas zatiahne a my sme z toho celí rozhádzaní! Po tuhej zime nám chýba pohyb, energia, vitamíny a oddych… Tu je zopár typov ako sa správne naladiť a užiť si prvé jarné lúče plnými dúškami.

  1. Začína to palivom, ktoré do svojho stroja denne dávame. Obzvlášť na jar sa hodí očistný deň alebo len jednoducho pridať do jedálnička viac ovocia, zeleniny či bylinkových čajov a hlavne dostatok tak prosto// jedinečnej H2O//!
  2. Vonku sa pomaličky otepľuje, tak prečo sedieť doma za pc? Vezmi rodinu, priateľov či psa a urobte si výlet, buď pešo// alebo na bicykloch//. Je to skvelá šanca ako si užiť zubaté slniečko (slnečné lúče vyvolávajú pocit šťastia pomocou serotonínu) a zažiť pekné chvíle s blízkymi.
  3. Hlavne neznečisťuj! Či už prírodu, ale v tomto prípade svoje telo. Jarnú únavu najviac podporuje fajčenie, alkohol, stres, nedostatok spánku a negatívne myslenie. Tak nebuď otrokom týchto ničiteľov a// uži si slobodu// :)
  4. Práca nikam neutečie. Spokojne si po namáhavom dni v škole treba zdriemuť, čo len na 20 minút vo svojej vyvetranej izbičke. Uvidíš, že telo sa pekne zregeneruje a ty nadobudneš nové sily ! Paráda, nie?

Prajem krásnu „neunavenú“ Jar !

Text: Paula Lopušníková Ilustračné foto: Patrik Ščevlík

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM