Aktualizované Jakub Forgács Krimi

Plamene zasiahli byt v popradskom paneláku: Zranilo sa niekoľko ľudí

Hasiči zasahovali pri požiari v Poprade. Niekoľko ľudí utrpelo popáleniny a intoxikovalo sa splodinami.

Ilustračný obrázok k článku Plamene zasiahli byt v popradskom paneláku: Zranilo sa niekoľko ľudí
Zdroj: Policajný zbor SR

Na Moyzesovej ulici v Poprade došlo v utorok k požiaru bytu na siedmom poschodí. Pre spravodajský portál Dnes 24 to uviedol operačný dôstojník z Operačného strediska (OS) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.

„Pri požiari bolo zranených päť osôb. Dve mali popálené ruky a tri sa intoxikovali spolodinami,“ uviedol. Traja z nich boli prevezení do nemocnice.

„Na mieste zasahovalo 24 hasičov z Popradu a okolia s 12 kusmi techniky. Následkom horenia došlo k poškodeniu okolitých bytov a vonkajšej časti bytovky,“ spomenul operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove.

Požiar, ktorý bol ohlásený o 15.55 hod., je v súčasnej dobe podľa slov hasičov zlikvidovaný. Príčina požiaru bude predmetom ďalšieho vyšetrovania. „Na miesto príde zisťovateľ príčin vzniku požiarov,“ dodal operačný dôstojník.

Ako neskôr informovala polícia, v súvislosti s požiarom už začal popradský vyšetrovateľ trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia a vzniknutá škoda bola vyčíslená na najmenej 200-tisíc eur.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM