Komunálne voľby

Poprad má druhého kandidáta na primátora, o post zabojuje žena!

V prípade úspechu vo voľbách sa chce tiež venovať problémom psičkárov a rómskej problematike v mestskej časti Matejovce.

Ilustračný obrázok k článku Poprad má druhého kandidáta na primátora, o post zabojuje žena!
1
Galéria
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

O post primátora Popradu zabojuje aj Angela Františková. Svoju kandidatúru oficiálne oznámila médiám s tým, že považuje za potrebné podporiť záujem Popradčanov o samosprávu a umožniť im spolupodieľať sa na stanovení priorít použitia verejných financií.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Ponúkam profesionalitu a ľudskosť ako základ konštruktívneho dialógu, pomocou ktorého nájdeme hodnoty, ktoré nás spájajú,“ uvádza Františková, ktorá v samospráve pôsobí dlhé roky.

Spokojnosť pre Poprad

Potreby občanov mesta zahrnula do troch pilierov koncepcie ďalšieho rozvoja mesta – „Istota, prosperita a spokojnosť pre Poprad“.

Za najdôležitejšie považuje výstavbu mestských nájomných bytov, zlepšenie kapacitnej i finančnej dostupnosti poskytovaných sociálnych služieb či nastavenie dotačnej politiky mesta tak, aby boli podporované všetky deti rovnako a spravodlivo.

Viac správ z Popradu:

„Ďalej je to prehodnotenie parkovacej politiky, podpora rozvoja cestovného ruchu v spolupráci s Vysokými Tatrami a Zakopaným či príprava na využívanie európskych fondov,“ dodáva Františková, ktorá v súčasnosti pôsobí ako kontrolórka vo viacerých podtatranských obciach.

Rómska problematika

V prípade úspechu vo voľbách sa chce tiež venovať problémom psičkárov a rómskej problematike v mestskej časti Matejovce. Presadiť chce model participatívneho rozpočtu či zmenu volebných obvodov tak, aby každá mestská časť mala v zastupiteľstve svojho poslanca. Okrem Františkovej oficiálne oznámil kandidatúru v jesenných komunálnych voľbách aj súčasný primátor Popradu Anton Danko.

Hl. foto: ilustračné

Objektívom: Na post primátora kandiduje aj Angela Františková
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM