Ľubomír Hudačko Správy

Nehody na cestách: Počasie komplikuje dopravu, za Popradom skončil autobus v priekope

V autobuse boli v tom čase štyria cestujúci, ktorí utrpeli ľahké zranenia. Na mieste je hliadka PZ, ktorá usmerňuje dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Nehody na cestách: Počasie komplikuje dopravu, za Popradom skončil autobus v priekope
2
Galéria

Pod Tatrami od skorého rána sneží, čo značne komplikuje situáciu vodičom. Prešovská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

V Poprade a okolí sa vyskytuje poľadovica. Množstvom snehu sťažuje situáciu na cestách aj v okolí Kežmarku, Spišského Bystrého a Spišskej Magury.

Utrpeli zranenia

„Asi dva kilometre za Popradom, smer Spišské Bystré autobus dostal šmyk a prevrátil sa na bok,“ pokračuje polícia a doplnila:

„V autobuse boli v tom čase štyria cestujúci, ktorí utrpeli ľahké zranenia. Na mieste je hliadka PZ, ktorá usmerňuje dopravu,“ spresnili strážcovia zákona.

To však nie je všetko. Podľa polície v obci Kravany smerom do Spišského Bystrého dostal šmyk na neupravenej ceste aj vodič osobného auta.

Ďalší autobus v priekope

„V dôsledku toho došlo k stretu s autobusom prímestskej dopravy. Obe vozidlá skončili v priekope. Udalosť sa obišla bez zranení. Na mieste je hliadka PZ,“ informovala ďalej polícia s tým, že v súvislosti s počasím apeluje na vodičov, aby zvážili nevyhnutnosť cestovania v tejto oblasti.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Apel polície

Polícia ďalej upozorňuje, že pri jazde je potrebné brať do úvahy, že vozovka pokrytá snehom a v najhoršom prípade ľadom má podstatne dlhšiu brzdnú dráhu.

„Je preto potrebné nechať si odstup od auta pred nimi. So snehom sa spája aj nebezpečenstvo vzniku koľají. Ak sa v nich vodič ocitne, je podľa polície potrebné pamätať, že pri ich prechádzaní môže ľahko dostať šmyk, a preto nech sa radšej drží v ich stope,“ doplnili z polície.

Objektívom: Nepriaznivé počasie spôsobilo na východe nehody
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM